Kampioenswedstrijden 2e divisie
In de halve finale werd de Amstelhoek aan het Gekkenhaus gekoppeld en Dames 1 aan DKW. Nadat Dames 1 relatief makkelijk DKW met 5-1 hadden verslagen, en Amstelhoek via een 5-2-overwinning met het Gekkenhaus afrekende, moesten Dames 1 en De Amstelhoek uitmaken wie zich kampioen van de 2e divisie mocht noemen. Laatstgenoemde gold als licht favoriet, want beide teams waren elkaar vorig jaar ook al tegengekomen bij het algemeen kampioenschap voor de 3e divisie en toen trok De Amstelhoek aan het langste eind. Dit keer waren de rollen echter omgedraaid: De Dames namen een voorsprong en gaven die ook niet meer uit handen, hoewel De Amstelhoek in de 2e partij nog op gelijke hoogte kwam. Daarna liepen de Dames gedecideerd uit naar een 4-1 voorsprong, waarna Amstelhoek nog even tegensputterde door op zeer fraaie wijze de 2e Tactics te winnen. De beslissing viel uiteindelijk in de 3e Tacticspartij.
Hoewel de zege volkomen verdiend naar Dames 1 gaat, komt de man-of-the match toch uit de Amstelhoek: 9-darterspecialist Hans van Teeffelen stal de show met indrukwekkend spel in de TT. Met name de 2e TT was er één om in te lijsten: beginnend met T20, T19, T18, om vervolgens in zijn 2e beurt een T17, T16 en een T10 te noteren…het leek ons zeker een vermelding waard.
Wij feliciteren M. Martens, G. van Gaalen, J. Kuitert, H. Rooyakkers, M. Wanders en C. Huppelschoten met hun behaalde zege en wensen hen veel succes in Loosdrecht.

Uitslagen

eerste ronde
Dames 1 – DKW1 5 – 2
De Amstelhoek – Gekkenhaus 5 – 2

Finale
Dames 1 – De Amstelhoek 5 – 2

Promotiewedstrijden 2e divisie
Een lieftallige dame uit Millingen verrichtte de loting en zo kwam het dat De Wolk Wings in de eerste ronde tegen Rötradaci uitkwam. De gemotiveerde Wolkgasten kwamen met 3-1 uit de singles, maar ondervonden in de Tac-Tics meer tegenstand. Uiteindelijk werd de zege toch vrij gemakkelijk veilig gesteld.
De andere wedstrijd werd een echte thriller, maar daar zag het in het begin niet naar uit. Een 3-0 voorsprong voor DCM ’99-2 uit Millingen tegen de heren van ’t Anker 1. Een ongeloofelijke come-back zorgde echter voor een 3-4 tussenstand in het voordeel van ’t Anker. Na de 4-4 moest de bierronde de beslissing brengen; ook deze bierronde was bloedstollend. Door de zenuwen werd er af en toe slecht gegooid, maar bij “48” op het bord voor DCM werd deze finish onder druk in 2 pijlen uitgegooid. ’t Anker stond op dat moment op 66. De sportieve verliezers van het Anker feliciteerden de juichende Millingenaren.

De strijd om de 3e en 4e plaats werd snel beslist; Rötradaci die veel liever tac-tics blijven gooien en dus in de 2e divisie willen blijven gaven na een 2-0 achterstand op. Enkele spelers hadden andere verplichtingen.
De finale werd zeer spannend: na een 2-2 tussenstand was de Wolk in de tac-tics net iets beter dan hun tegenstanders uit Millingen. Uitslag 5-3 voor De Wolk Wings en dus een goede kans dat de mannen van Marco Leenders toch nog kunnen doorstromen naar de 1e divisie.

Kortom een zeer geslaagde middag, heel gezellig en met zeer sportieve teams! Verder een compliment voor de goede service van De Comm; nieuwe borden, stiften en voordurend werden er hapjes geserveerd door Ria. Wedstrijdleider Ivo Stuart hoefde zelfs niets af te rekenen aan het eind van de middag. Ria bedankt!

Uitslagen

1e ronde
The Wolk Wings – RöTraDaCi 5 – 2
DCM ’99-2 – ‘t Anker 1 5 – 4

finaleronde
The Wolk Wings – DCM ’99-2 5 – 3
‘t Anker 1 – RöTraDaCi 2 – 0 (opgave RöTraDaCi)

Eindstand
1 The Wolk Wings (2B)
2 DCM ’99-2 (2C)
3 ’t Anker 1 (2D)
4 RöTraDaCi (2A)