In Nieuwegein werd zondag 16 maart de Open Nederlandse Kampioenschappen darts voor de jeugd gespeeld. Ruim 300 darters, verdeeld in aspiranten, junioren en meisjes, streden voor de titel Open Nederlands Kampioen. Buitenlandse inbreng was er van tien belgische en
drie engelse deelnemers.
Buiten de titel en een fraai cadeau was de hoofdprijs natuurlijk een Winmau ticket bij de junioren en de meisjes. Voor aspiranten wordt er geen Winmau ticket vergeven.

De RDB was met negentien spelers sterk vertegenwoordigd. En we mogen trots zijn op de resultaten van onze spelers:
– 1 aspirant bij de laatste 32 – Djordy Veenhof van de Pannekoekah Kapel Avezaath
– 1 junior bij de laatste 16 – Gilbert vd Meijden van de Daltons Tiel
– 1 junior bij de laatste 16 – Roy van Beem van de The Doggies Nijmegen
– 1 meisje bij de laatste 32 – Shirley Opperman van The Family Nijmegen
– 1 meisje als winnares bij de meisjes Kristie Struker – De Kastanje Millingen

Kristie, eenzame klasse bij de meisjes dit seizoen, toonde wederom aan waarom zijn is gekozen in het team Europa wat in het paasweekend speelt tegen Engeland.
Nadat ze in de poulewedstrijden alles gewonnen had moest ze in de wedstrijd tegen Regina Diependaal even een tandje bij schakelen om de wedstrijd alsnog met 3-2 te winnen.
Daarna gaf ze in de kwart- en halve finale geen enkele leg af. In de finale werd de engelse Zoe Jones haar tegenstandster.
Zoe, die geen spaan heel gelaten had van haar opponenten, komt uit de buurt van Birmingham en is 14 jaar oud. Een hele mooie stijl van gooien en wedstrijdspirit verraadt talent en het mocht me verbazen als we niet meer van haar horen binnenkort.
Een snelle 2-0 voorsprong voor Kristie, daarna Zoe die de achterstand verkleinde tot 3-2 en de tops niet wist te raken voor 3-3. Kristie wist wel raad met dat presentje en gooide gedecideerd de partij uit.


Kristie Struker en Zoe Jones

Shirley won in de poulewedstrijden o.a van Thea Kaaijk (prijzenverzamelaar op nationale en internationale toernooien). In de volgende knock-out ronde wist ze een 2-0 voorsprong niet te verzilveren en moest met een 2-3 nederlaag naar huis.

Bij de junioren was het bij de laatste 16 een onderonsje tussen Roy en Gilbert wat op voorhand een mooie partij voorspelde. Helaas kon Gilbert dit keer zijn klasse niet laten zien mede door het sterke spel van Roy wat een 3-0 winst voor Roy opleverde.
In de kwartfinale moest Roy het onderspit delven tegen Martijn vd Wal.

Verder speelde Mike van Erp (Team Kroymans) een uitstekend toernooi bij de junioren.
Vanwege zijn leeftijd mocht hij dit keer niet bij de aspiranten meedoen zoals gebruikelijk tijdens de rankingtoernooien. Twee winstpartijen tegen de “grote” jongens is niet slecht en geeft moed voor volgend seizoen bij de junioren.

Ook Senny van Hoenselaar en Stefan Verstraaten speelden enkele sterke partijen.
Sommige anderen, normaal goed voor enkele ronden, hadden hun dag niet en lagen al vroeg uit het toernooi.

Onze voorzitter Leon Busschops, die zag dat het met de jeugd van de RDB wel goed zit, kon tevreden naar huis keren. Dit echter nadat we nog een klasse finale mochten aanschouwen bij de junioren. Jeffrey Stigter, spelend in het LaCoteam van Rijnmond en tegenstander van ons LaCoteam, speelde een superpartij en walste over zijn tegenstander heen. Een gemiddelde van net geen 30 per pijl zegt genoeg.

datum: 19-03-2008
tekst en foto: Gerard Hendriks