Laatste drie speelweken; de regels!

Speelweek 19 is voorbij en het slot van de competitie is aanstaande! Voor de laatste drie speelweken zijn er een aantal regels die we voor de zekerheid aan eenieder willen uiteenzetten zodat er geen onduidelijkheid kan ontstaan.

Artikel 6 van het Reglement van Wedstrijden RDB:
Indien uw team zich kwalificeert voor de kampioenswedstrijden, de nacompetitiewedstrijden of als uw team de promotie/degradatiewedstrijd moet spelen dan is uw team verplicht hier aan deel te nemen. Indien uw team niet verschijnt wordt er bij aanvang van de nieuwe competitie 5 punten bij uw team in mindering gebracht. Dit betekent dat uw team het volgende seizoen zal aanvangen met 5 strafpunten! Voor de nacompetitie, promotie/degradatiewedstrijden geldt tevens dat uw team elke mogelijkheid op promotie, dan wel divisiebehoud verspeelt als uw team niet op komt dagen.

In geval van overmacht kan het wedstrijdsecretariaat dispensatie geven.

Artikel 13; Lid 1 van het Reglement van Wedstrijden RDB:
Drie wedstrijdweken voor het einde van de competitie wordt, indien mogelijk, een lijst met bijgewerkte standen gepubliceerd. Deze lijst wordt opgemaakt onder voorbehoud van eventueel te verwerken claims. Alle verzette wedstrijden moeten dan gespeeld zijn en in deze lijst opgenomen.

Gedurende deze drie weken is verzetten van wedstrijden niet meer mogelijk, een uitzondering wordt gemaakt bij bewezen overmacht.

Het vooruitspelen van wedstrijden is enkel na overleg met de wedstrijdleider wel mogelijk.

Overige informatie m.b.t. uitgestelde wedstrijden: Alle uitgestelde wedstrijden van competitieweken 12 t/m 19 dienen uiterlijk 9 april 2010 gespeeld te zijn.

Melding wedstrijdboek:

Verschijningsplicht laatste drie speelweken

Indien u een claim tegen krijgt in één van de laatste drie speelweken krijgt uw team niet alleen voor die wedstrijd een straf van -5 punten, maar begint u ook het volgende seizoen met een straf van -5 punten. Tevens kan de tuchtcommissie een geldboete opleggen.

Indien het om een wedstrijd gaat die betrekking heeft op het kampioenschap, promotieplaatsen, degradatieplaatsen of degradatie kan er een geldboete tot maximaal 100 euro worden geheven. De tuchtcommissie is verantwoordelijk voor de beoordeling van het belang van de niet gespeelde wedstrijd en ook voor de hoogte van de eventuele geldboete.

Uiteraard is het mogelijk dat een team niet komt opdagen omdat er sprake is van overmacht. Het wedstrijdsecretariaat zal de redenen van het niet op komen dagen niet honoreren. De captain van het team mag in dat geval op de tuchtcommissievergadering persoonlijk aantonen dat er sprake is van overmacht.

Indien er vragen zijn, kunt u uiteraard contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat:
Tel: 024 – 84 82 321
E-mail: wedstrijden@rdbdarts.nl

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *