LaCo-Dames vermorzelen concurrent DVO

Het LaCo-damesteam van de RDB mocht in de openingswedstrijd direct vol aan de bak. DVO uit Hengelo kwam op bezoek. DVO staat bekend als een erg sterk team, afgelopen seizoen zijn ze tweede van Nederland geworden.
Een zware confrontatie terwijl het dartsseizoen nog nauwelijks begonnen is.

Ons damesteam is dit jaar versterkt en in de eerste wedstrijd stonden de volgende speelsters in de basis: Ellis Burink, Nicole Gundbach, Sacci Koelman, Kristie Struker en Martina Dantuma. Coach van onze damesselectie is Jolanda Schotte.

De singles
Ellis mocht het LaCo-seizoen openen. Tegenstander was Cindy Stoelhorst. Het werd een wisselvallige partij van beide kanten waar Ellis uiteindelijk aan het langste eind trok.

De tweede singelpartij werd een gevecht om de dubbels. Melissa Landkroon van DVO beheerste de kunst van het uitgooien op dat moment net iets beter dan Nicole Gundlach en zij trok de stand weer gelijk.

Er werd met spanning uitgekeken naar het eerste optreden van onze nieuwe speelster Sacci Koelman. Zij mocht aantreden tegen Sacha Dassen. Beide speelsters lieten hun beste spel zien in de openingsfase. Sacha van DVO was echter iets net iets scherper op de dubbels en won daardoor de partij, 2-1 achter.

Kristie Struker is de regerend meisjeskampioen van Nederland. Dit jaar speelt ze voor het eerst in het LaCo-team. Met flitsend spel zette ze haar tegenstander zwaar onder druk. De hoogzwangere Ramona Wijnsma was niet echt in een flitsende stemming en eenvoudig en met grote overmacht werd het punt door Kristie binnengehaald. De stand was weer gelijk 2-2.

De laatste singel werd gespeeld door Martine Dantuma en Yvonne Doctor. Martine speelde deze partij weer ouderwets goed en won verdiend. 3-2 voor, yes!

De koppels
Na de hoopgevende singlepartijen gingen de RDB-dames in de koppelpartijen volledig los. DVO verloor alle grip op de wedstrijd en kon slechts toezien hoe zij met overmacht overrompeld werden.

Ons eerste koppel, Sacci/Nicole, speelde tegen Melissa/Ramona. De RDB-dames waren volledig op stoom en speelden een ijzersterke wedstrijd. Met goede scores en snelle checks werd het zeer terecht 3-1. Tussenstand 4-2 voor de RDB

In de tweede koppelpartij speelden Kristie/Martine tegen Melissa/Ramona. Wederom gooiden onze dames super dus ook deze koppel werd gewonnen, 5-2 voor.

Kristie/Martine bleven staan de DVO-ers Cindy/Sacha werden het volgende slachtoffer.
Onze dames gingen deze partij moeilijk van start en kwamen 1-0 achter maar ze pakten het goed op en kwamen met een mooie 22-darter op 2-1 voor, in de vierde leg wou de dubbel er maar niet in en profiteerde Cindy optimaal, 2-2.
de laatste leg, bullen wie mag beginnen. Kristie won maar kwam moeilijk op gang. De dames van de DVO kregen eindelijk weer een kans om een punt te veroveren, maar misten een paar cruciale pijlen. Kristie en Ellis profiteerden van deze gemiste kansen en haalden het beslissende zesde punt binnen. De wedstrijd tegen DVO was al in een vroeg stadium gewonnen, wie had dat vooraf kunnen denken?

De maaltijd
De coaches van de RDB-LaCoteams hebben betreffende de maaltijd nog wat werk te verrichten. Op de tafelmanieren of de eetgewoonten van de dames van de heren valt weinig aan te merken, maar zodra de buiken gevuld zijn hollen de prestaties achteruit. Vorig jaar hebben we dit al meerdere malen mogen meemaken en ook nu kwamen de dames weer moeizaam uit de startblokken.
Het zou eigenlijk ook veranderd moeten worden, gewoon na de wedstrijd eten is veel beter het voor spel.

Sacci/Nicole traden namens de RDB aan tegen Cindy/Sacha en ja de RDB dames kwamen veel te laat op gang en verloren terecht met 3-1. De stand was nu dus 6-3 in ons voordeel.

Teamronde
Het eten was inmiddels weer een beetje gezakt, maar in de teamronde werd er van beide kanten nog erg wisselvallig gegooid. Na een moeizame pot gooide Nicole uiteindelijk Nicole dubbel 2 uit en daar waren we erg blij mee. Weer een punt voor de RDB, 7-3.

De captainsgame was voor Ellis. Zij mocht proberen om de sensatie compleet te maken door dat laatste punt ook nog binnen te slepen. Ellis had geen enkel probleem met de tegentander en scoorde dit hele belangrijke punt.

De RDB-dames halen een fantastische 8-3 overwinning op een van de grootste concurrenten DVO!

Een heerlijke start van het seizoen voor de RDB-dames. Het team heeft een uitmuntende prestatie neergezet en kan met vertrouwen de volgende wedstrijden tegemoet zien.

tekst: Nicole Gundbach

He succesverhaal van de LaCo-heren binnenkort…

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *