LACO-heren en dames houden huis in Leiden, Lars Fransen redt eer RDB-jeugd

Na een voortvarende start drie weken geleden in de thuiswedstrijd tegen TDV stond zaterdag de op voorhand lastige uitwedstrijd tegen DBBR in Leiden op het programma. Maar lastig bleek het deze keer allerminst. De de heren en dames lieten na de ijzersterke seizoensstart opnieuw zien tot de top van Nederland te behoren en hielden dan ook flink huis in Leiden.

Na de vijf single-partijen bij stond er al een ruime 4-1 op het scorebord en in de koppels zou de belissing van winst of verlies dan ook al snel kunnen vallen. En zo geschiedde. Ook drie koppelpartijen waren een prooi voor de RDB. De dames van DBBR sleepten het laatste koppel nog binnen, maar wedstrijd was natuurlijk allang gespeeld. Ook de laatste twee partijen gingen naar de sterk spelende dames van de RDB waardoor er uiteindelijk een 9-2 eindstand op het scorebord stond. En na de 7-4 thuis tegen TDV heeft de goede lijn van vorig seizoen een ijzersterk vervolg gekregen

Bij de heren leek het een stuk spannender te worden. Na de 9 singlepartijen stond er een 5-4 stand op het bord. En evenals vorig seizoen leek het ook dit keer uit te draaien op een gelijk opgaande strijd. Maar de koppelpartijen waren bijna allemaal voor de RDB-heren en een 8-5 tussenstand was dan ook het logische gevolg. Voor de eetpauze werden de eerste twee trio-partijen gespeeld die de definitieve winst zouden kunnen brengen. En zo geschiedde: 10-5. Ook de laatste trio-parij was voor onze mannen van de RDB. De captainsgame bleek net teveel van het goede, deze mocht de DBBR nog bijschrijven en aldus kwam er een 11-6 eindstand. En na de 12-5 van drie weken geleden staan de heren aan kop in de poule.

De 3e ronde wordt gespeeld op 7 november a.s. Dan gaan de dames en heren opnieuw uit, deze keer naar DBMN (Dartbond Midden Nederland).

Het jeugdteam van de RDB was afgelopen zaterdag in De Vrijboom voor de eerste thuiswedstrijd in de LaCo (Landelijke Competitie van de Nederlandse Dart Bond), waarin zij met 9 andere jeugdteams strijden om de titel. Na een zeer succesvol vorig seizoen hebben diverse ervaren spelers, die 18 jaar zijn geworden, het team moeten verlaten. Het met jonge talenten aangevulde team is met goede moed in september afgereisd naar Ommen. De keiharde sportieve strijd werd helaas verloren met 7-4. Zaterdag kwam het zeer ervaren team van Midden Nederland op bezoek en zij waren duidelijk te sterk voor onze jongens. De uitslag was 1-10, waarbij Lars met zijn 2e optreden voor het team zijn overwinning behaalde en de eer van de RDB redde.

De 3e ronde wordt gespeeld op 7 november a.s. thuis tegen WBDF (West-Brabantse Dart Federatie).

Tekst: Micha Jans / Hermien Straten

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *