Afgelopen zaterdag, 7 november, verplaatste het LACO-circus zich vol goede moed richting Utrecht om de wedstrijd te gaan spelen tegen de DBMN (Dartbond Midden Nederland) met o.a. de bekende darter Niels de Ruiter in de gelederen. Vol vertrouwen gingen de dames en heren van start na twee klinkende overwinningen eerder dit seizoen.

De heren kwamen er al snel achter dat deze wedstrijd wel eens de zwaarste tot nu toe zou kunnen worden. Al snel stond er een 4-0 achterstand op het scorebord en ze moesten dan ook flink aan de bak. De volgende twee singles waren dan gelukkig ook voor de RDB, maar de drie erna gingen wederom jammerlijk verloren. Maar, er moet gezegd worden dat de cijfers nogal geflatteerd overkomen want veel van de wedstrijden werden beslist in een vijfde leg en dus had het ook de RDB-kant op kunnen vallen. Na de singles keken de heren dan ook tegen een 6-3 achterstand aan. De koppels moesten het tij doen keren, en zo leek te gebeuren. Er werden twee punten gepakt en na het vierde koppel stond er een 8-5 achterstand op het scorebord. Nog vier punten waren er te halen en alle zeilen moesten dan ook bijgezet worden om de negatieve uitslag niet te groot te laten worden. Maar helaas, ook in de trio's ging de DBMN er met de punten vandoor, slechts één trio wist voor de RDB nog een punt binnen te slepen: 10-6 achter dus. En dus aan Alex Holland te taak het zevende punt binnen te halen in de captainsgame. Maar ook hij had zijn dag niet en moest ook dit punt laten gaan: 11-6 verlies.

Zoals gezegd: de uitslag lijkt erger dan hij uiteindelijk was, want ook in de koppels en trio's kwam er vaak een beslissende leg aan te pas. Maar na twee overwinningen en deze verliespartij leiden de heren van de RDB nog altijd in de poule met 29 punten. En aldus bleek dit verlies dan toch nog enigzins mee te vallen.

De dames gingen aanmerkelijk beter van start. Na de twee klinkende overwinningen eerder dit seizoen leken ze ook nu weer af te stevenen op een overwinning met grote cijfers want na de eerste 3 singles stond er al een 3-0 voorsprong. Echter, de twee volgende gingen jammerlijk verloren en met een spannende 3-2 voorsprong kon het nog alle kanten op. De koppels gingen om en om naar de DBMN en de RDB. En ook deze waren weer zeer spannend. De klinkende cijfers bleven uit want na de koppels was het 5-4 voor de RDB. Nog één puntje was er nodig om ook de derde overwinning op rij dit seizoen veilig te stellen. En opnieuw lieten onze dames zien ook onder druk te kunnen presteren want de teamronde wisten ze in hun voordeel te beslissen en de derde overwinning was voor de captainsgame al een feit. Sacci Koelman kon het laatste punt binnenhalen maar kon op de beslissende momenten niet tot scoren komen. Haar tegenstandster gooide de laatste dubbel en bracht de eindstand op 6-5. En na de 7-4 en 9-2 van de vorige keren gaan de dames nog steeds aan kop met 22 punten!

De jeugd speelde tegen de dartbond van West-Brabant. En na de 7-4 verliespartij tegen Salland en de 10-1 nederlaag tegen DBMN ging ook de derde wedstrijd van de jeugd jammerlijk verloren, opnieuw met een 7-4. Maar de uitslag is nogal geflatteerd. Lars Fransen, onze jongste LACO-speler, liet opnieuw zijn goede vorm zien en haalde wederom een punt voor ons team. Ook Senny van Hoenselaar deed dat. En Dave van Embden gooide nog een knappe 150-finish uit. De jeugd heeft een nieuw team en mist t.o.v. vorig jaar een aantal spelers. Het team moet nog groeien en het had zomaar onze kant op kunnen vallen en dus zien we een 7-4 verlies niet als een nederlaag maar is het onderdeel van het groeiproces.

De volgende wedstrijd van de dames en de heren zal pas volgend jaar zijn, op 16 januari 2010 in onze thuislocatie De Vrijboom. De heren spelen dan tegen de VDO (Venlose Dart Organisatie) en de dames spelen dan tegen de ZDF (Zeeuwse Dart Federatie). De jeugd speelt nog wel één keer dit jaar: op 19 december spelen ze uit tegen PDB (Peelland Darts Bond).

Tekst: Micha Jans