LaCo-teams onderuit tegen DBMN

Afgelopen zaterdag, 13 oktober, werd de 3e ronde van de Landelijke Competitie gespeeld. Onze teams reisden af naar Café Eddie’s in Houten voor de wedstrijd tegen het altijd lastige DBMN. En dat dit een lastige tegenstander is bleek ook op deze dag. Zowel het heren als damesteam konden ondanks een zeer spannende wedstrijd op hoog niveau de winst niet mee naar huis nemen.

Bij de heren ging het lange tijd gelijk op. Na de 9 singles viel er slechts een 5-4 achterstand te noteren, alle kans dus nog om het recht te trekken. Echter, na de 4 koppels werd er nog steeds tegen een achterstand van 1 punt aangekeken: 7-6. De trio’s, doorgaans een sterk wapen van onze mannen liepen deze keer niet zoals het moest. Slechts één werd er gewonnen waardoor de partij al verloren was. Alleen de captainsgame werd nog gewonnen op spectaculaire wijze. Na een 3-1 achterstand in deze game toch nog winnen, waardoor de eindstand uiteindelijk uit kwam op een 10-7 nederlaag.

Ook de dames speelden een zeer spannende wedstrijd. DBMN ging vliegensvlug van start stond al snel met 2-0 voor. Aan onze dames de schone taak de rug te rechten en dat lukte, ze kwamen terug tot 2-2, maar de vijfde single moest aan de tegenstander worden gelaten. Ook in de koppels werd hetzelfde scenario geschreven. Opnieuw werden 2 punten achterstand goed gemaakt maar het laatste koppel kon niet in winst worden omgezet en dus een achterstand van 5-4. De teamronde was een zeer spannende die onze dames zeker hadden moeten winnen. Jammerlijk genoeg werden er heel veel dubbels gemist waardoor de partij helaas naar DBMN ging en de wedstrijd al verloren was. Maar dat elk punt telt werd bewezen n de captainsgame nog wel werd gewonnen. Een jammerlijke 6-5 nederlaag dus maar het op sommige plekken vernieuwde damesteam hield zichzelf ook vandaag fier overeind en belooft veel goeds voor de rest van het seizoen.

De volgende wedstrijd is alweer over 2 weken, dan een thuiswedstrijd tegen DBA uit Almere.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *