Het was weer een enerverend weekendje voor de RDB. Afgelopen zaterdag vonden de LACO-playoffs plaats in Nijkerk. Na een zeer goed seizoen van zowel het heren- als het damesteam moest de succesreeks nu een gevolg krijgen.

De heren speelden hun eerste wedstrijd tegen DVK. Een lange slopende wedstrijd die uiteindelijk in een zege eindigde voor de RDB: 9-8. Aan de andere kant speelden de dames, eveneens tegen DVK. Onze dames leken deze eerste wedstrijd vuurpijlen bij zich te hebben in plaats van dartpijlen. Een klinkende 10-1 overwinning leek het begin van een nieuwe zegetocht.

De tweede wedstrijd bij de heren werd gespeeld tegen DGOD. En ook deze wedstrijd moest tot de volle 17 punten gaan om de winnaar te bepalen. Maar onze RDB-heren trokken aan het kortste eind en moesten dus een 9-8 nederlaag incasseren. En zo was er dus een 3e wedstrijd nodig. Bij de dames stonden de nummer 1 en 2 van vorig seizoen tegenover elkaar, want DSWN was de tegenstander. Waren het vorig jaar nog twee klinkende nederlagen tegen DSWN, dit jaar konden onze dames meer tegenstand bieden. Na 10 partijen was het 5-5 en Ester Kuiperij kon de tweede wedstrijd in RDB-voordeel beslissen. Maar helaas faalde ze hopeloos op de dubbels en DSWN besliste het lot: 5-6. En dus was ook hier een 3e wedstrijd nodig.

Inmiddels was het al ruim over vijven toen de 3e wedstrijden nog moesten beginnen, de heren zelfs pas rond half 7. DVA was bij de heren de laatste tegenstander. Deze wedstrijd moest gewonnen worden, anders was het over. Tot 7-7 ging de strijd gelijk op. Nog twee punten en de buit was binnen. Maar de heren leken leeggespeeld na een lange, slopende dag. Ze konden geen tandje meer bijzetten en een 9-7 nederlaag was het gevolg. En dus waren onze heren uitgeschakeld. De dames kregen DVO voor de kiezen. De kracht die ze konden opbrengen in de eerste twee wedstrijden was weggevloeid. Niemand raakte meer goed de dubbels en geen van de dames haalden hun niveau meer. Een smadelijke 6-1 nederlaag was het gevolg en ook voor onze dames was het voorbij helaas.

Toch kunnen ze terugkijken op een mooi seizoen. Volgend jaar weer een nieuwe competitie.