LaCo teams winnen in Leiden

In de landelijke competitie hebben zowel het dames- als herenteam gewonnen bij de DBBR in Leiden. De dames boekten een ruime 9-2 overwinning, de heren maakten het een stuk spannender en wonnen in de absolute slotfase met 9-8.

De dames gingen voortvarend van start. In de singles werd er slechts één punt aan de tegenstander gegund waardoor er een 4-1 voorsprong op het bord stond, een voorbode voor een ruime overwinning. In het eerste koppel leek er enig zand tussen de wielen te komen omdat ook deze aan de tegenstander moest worden gelaten. Maar daarna kwam de scherpte weer terug en werden de volgende drie koppels gewonnen: 7-2. Ook de teamronde ging overtuigend naar onze dames. In de captainsgame werden de nodige matchdarts gemist, maar uiteindelijk wist Laura van den Berg deze toch naar zich toe te trekken waardoor er een 9-2 eindstand kwam. En daarmee zijn de dames als tweede geëindigd in de poule en hebben ze zich opnieuw geplaatst voor de play-offs op 13 mei a.s.

Bij de heren was de wedstrijd een stuk spannender. Lang ging het gelijk op, maar toch kwam er de achterstand na acht single partijen: 5-3. Maar deze keer wisten onze mannen de achterstand helemaal gelijk te trekken. In de koppels gingen nog wat punten verloren maar in de trio’s waren de heren weer goed op dreef en maakten de stand gelijk tot 8-8. Aan Mark Tabak de taak om de winst binnen te halen en dat gebeurde in de allerlaatste leg van een bloedstollende captainsgame. Voor de heren staat er nog één wedstrijd op het programma op 22 april tegen de DORA.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *