Lekker Simpel Houwe (Masters) en de Vrijboom 13 (Trophy) bekerwinnaars!

Het was weer een mooie dag in zonovergoten Nijmegen. Met 14 teams aan de oche werd er gestreden voor wat men waard was. Er is geschiedenis geschreven in de Masters en de Trophy is heroverd. Een verslag van deze dag.

๐—ฅ๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐— ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€

In de Masters misten we helaas de Wild Hogs, waardoor er รฉรฉn team een vrijloting zou genieten voor de kwartfinale. De bingomolen rolde Clockwise eruit als tegenstander waardoor zij voor het derde seizoen op rij de halve finale haalden, ditmaal alleen zonder te spelen. De andere kwartfinales leverden spannende partijen op, en een kraker.

๐—ฉ๐—ฒ๐—ป๐—ถ ๐—ฉ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ ๐—ฉ๐—ถ๐—ฐ๐—ถ had haar handen vol aan ๐—–๐—ผ๐—ฟ๐—ป๐—ฒ๐—ฟ๐—ต๐—ผ๐˜‚๐˜€๐—ฒ, die zich kranig verweerden deze ochtend. Tijdens de singlepartijen wist Cornerhouse hun eerste punt te scoren, maar vooral tijdens de koppels brachten ze de spanning terug. Op 3-4 in het voordeel van VVV, scheelde het niet veel of de laatste koppelpartij viel de kant van Cornerhouse op. Helaas ging het in de vijfde en laatste leg mis; hierdoor claimde VVV het beslissende 5e punt.

๐—ง๐—ต๐—ฒ ๐—š๐—ผ๐—ผ๐˜€๐—ฒ en ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฆ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฒ๐—น ๐—›๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ maakten er een echte wedstrijd van. Het spel golfde op en neer en de spanning had bij vlagen echt grip op beide teams. Na 1-1, 2-2 en 3-3, kwam LSH op matchpoint door de 3e koppelpartij te winnen. The Goose had hun kanonnen echter bewaard voor de laatste koppel en ging deze vol vertrouwen in. De eerder benoemde spanning kreeg echter vat op hen waardoor het er niet volgens verwachting uitkwam. LSH maakte dankbaar gebruik van de gemiste dubbels en pakte het beslissende punt om met 5-3 te zegevieren.

De laatste kwartfinale bleek een echter kraker. ๐——.๐—ง. ๐—œ๐—ฟ๐—ฟ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐—ป๐˜ en ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ง๐—ผ๐—น kwamen met hun sterkste opstellingen voor de dag en legden elkaar het vuur aan de schenen. Het begin van de partij was voor D.T. Irritant; met een 3-1 voorsprong mochten ze beginnen aan de koppelpartijen. Ze zagen echter de ene partij na de andere richting de Tol gaan. Ze kwamen terug tot 3-3 en namen zelfs een 3-4 voorsprong. In de laatste koppel leek het ook snel gedaan, echter vocht Irritant zich terug tot 2-2. Met een ijzersterke laatste leg verdiende de Tol een plek in de halve finale: opnieuw een 5-3 eindstand in de kwartfinale.

๐—›๐—ฎ๐—น๐˜ƒ๐—ฒ ๐—™๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐˜€

De halve finales waren helaas een stuk minder spannend dan de kwartfinales. ๐—ฉ๐—ฉ๐—ฉ mocht aantreden tegen ๐—–๐—น๐—ผ๐—ฐ๐—ธ๐˜„๐—ถ๐˜€๐—ฒ, die uiteraard nog geen wedstrijdritme hadden opgedaan deze dag. Slechts รฉรฉn koppel werd er gewonnen waardoor VVV zich via een eenvoudige 5-1 overwinning plaatste voor de finale.

De andere halve finale lijkt wellicht eenzijdig als je kijkt naar de eindstand, maar het wilde voor ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ง๐—ผ๐—น echt niet lukken tegen ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฆ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฒ๐—น ๐—›๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ. Wellicht dat de spanningsboog in de kwartfinale ervoor zorgde dat de arm niet meer deed wat ze ervan hoopten. De eerste twee singlepartijen gingen met 3-2 verloren, waarna LSH doorstoomde en met 5-0 de felbegeerde finaleplek bemachtigde.

๐—™๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ฒ

Met de finaleplek voor ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฆ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฒ๐—น ๐—›๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ stonden we op de rand van een unieke prestatie. Als winnaar van de Trophy het seizoen erop de Masters winnen is in onze 35-jarige historie nog niet eerder voorgekomen.

En LSH vloog uit de startblokken. Met twee keer 3-0 keek ๐—ฉ๐—ฒ๐—ป๐—ถ ๐—ฉ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ ๐—ฉ๐—ถ๐—ฐ๐—ถ al direct tegen een achterstand aan. Al rechtte zij de rug en kwamen met een 2-2 tussenstand uit de singles. LSH werd hierdoor niet van de wijs gebracht en pakte opnieuw de voorsprong de door eerste koppelpartij overtuigend naar zich toe te trekken. VVV bracht de stand opnieuw in evenwicht (3-3), maar zag dat LSH op championship point kwam door de 7e partij overtuigend te winnen. Op een 4-3 voorsprong kon de laatste koppelpartij beslissend zijn; dwingt VVV voor het eerst tijdens de finaledag een teamronde af? Het antwoord hierop was helaas ๐˜ฏ๐˜ฆ๐˜ฆ. De koppelpartij wordt met 3-1 gewonnen door LSH waardoor er geschiedenis is geschreven.

๐—Ÿ๐—ฒ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฆ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฒ๐—น ๐—›๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ kroont zich tot winnaar van de ๐—ฅ๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐— ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜€ en plaatst zich voor de landelijke bekerfinaledag op zondag 16 juni in de Hanzehal in Zutphen.

๐—ฅ๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ง๐—ฟ๐—ผ๐—ฝ๐—ต๐˜†

Voor de Trophy melden zich ook 7 van de 8 teams. Helaas werd de organisatie verrast door de afwezigheid van de Dartfanatics, die zonder afmelding verstek hebben laten gaan. Hierdoor was het ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฉ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—บ ๐Ÿญ๐Ÿฏ die door loting zich automatisch voor de halve finale plaatste. Waar de kwartfinales in de Masters allemaal bijzonder spannend waren, gold dit helaas niet voor de Trophy.

๐——๐—ถ๐—ผ๐—บ๐—ฎ๐˜… mocht het opnemen tegen ๐—š๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—•๐˜‚๐—น๐—น ๐—ฉ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ข๐—ด๐—ฒ๐—ป en stond slechts 1 leg af. Hierdoor was het na 5 partijen reeds klaar voor de heren van ๐—š๐—•๐—ฉ๐—ข, die zich daardoor wel mochten opmaken voor deelname aan de ๐—ฅ๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ฆ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—น๐—ฒ๐˜€, het toernooi dat na de kwartfinales van start ging (maar daarover later meer).

๐—ง๐—ต๐—ฒ ๐—จ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ผ๐—ด๐˜€ plaatsten zich voor de finaledag door kersverse kampioen DartgroepZonderNaam te verslaan. In de voorbereiding op de finaledag stond er de avond voorafgaand een klein feestje gepland waardoor men niet okselfris aan de oche verscheen. En dat was helaas koren op de molen voor ๐——๐—– ๐—ฑ๐—ฒ ๐—š๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฒ๐˜‚๐˜„. Die stoomden door en stonden tijdens de singles slechts 2 legs af. Met een 4-0 voorsprong hadden zij nog รฉรฉn koppelpartij nodig voor een plek in de halve finale en die plek grepen ze direct na de eerste koppel.

De laatste kwartfinale zag twee kersvers kampioenen tegen elkaar. ๐—ง๐—ฉ ๐—Ÿ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ต๐—ผ๐—น๐˜ (kampioen 3C ) en ๐—ง๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐—ฏ๐—น๐—ฒ ๐˜๐—ผ ๐——๐Ÿญ๐Ÿฌ (kampioen 2A) kruisten de degens. Waar op voorhand een groot verschil werd verwacht, verkocht TV Lindenholt haar huid duur. Hoewel de eindstand anders doet vermoeden, had Trouble to D10 het lastig. De heren van TV Lindenholt toonden aan dat ze volgend seizoen ook hoge ogen zullen gooien in de tweede divisie.

๐—›๐—ฎ๐—น๐˜ƒ๐—ฒ ๐—™๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐˜€

De loting leverde twee mooie affiches op. De favorieten op voorhand -๐—ง๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐—ฏ๐—น๐—ฒ ๐˜๐—ผ ๐——๐Ÿญ๐Ÿฌ en ๐——๐—ถ๐—ผ๐—บ๐—ฎ๐˜…- mochten het tegen elkaar opnemen. En waar een spannende strijd werd verwacht, was het geluk niet aan de zijde van Diomax. In de laatste single worden hele dure dubbels gemist, waardoor er een 3-1 tussenstand op het bord staat in plaats van een verdiende 2-2. Het geluk is daarna opnieuw niet aan hun zijde en gaan beide koppels helaas met 2-1 verloren waardoor Trouble to D10 de eerste finalist van de Trophy is.

De andere halve finale, die tussen ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฉ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—บ ๐Ÿญ๐Ÿฏ en ๐——๐—– ๐—ฑ๐—ฒ ๐—š๐—ผ๐˜‚๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—Ÿ๐—ฒ๐—ฒ๐˜‚๐˜„, is een spannende, gelijk opgaande strijd. Al doen de uitslagen van de singles dat niet vermoeden. De Vrijboom 13 pakken dan ook een 3-1 voorsprong. De Gouden Leeuw doet goede zaken in de eerste koppelpartij (3-2), maar weten dit niet door te zetten. En is het de Vrijboom 13 die zich opnieuw voor een finale mag opmaken na de Trophy te hebben gewonnen in 2022. Lukt het hen opnieuw?

๐—™๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ฒ: ๐—ง๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐—ฏ๐—น๐—ฒ ๐˜๐—ผ ๐——๐Ÿญ๐Ÿฌ – ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฉ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—บ ๐Ÿญ๐Ÿฏ

Beide teams hebben reeds 7 teams verslagen om de finale te behalen. En staan dus terecht in de finale, die ook geen moment teleurstelde. Het was spannend en intens van begin tot eind. En dat einde, kwam via de teamronde. Als enige partij van de dag valt uitgerekend in de finale de beslissing pas in de negende en laatste partij.

In de singles worden de punten eerlijk verdeeld, waarbij de spanning wel in de wedstrijden zit maar geen van de singles tot de laatste leg komt: 2-2. Trouble to D10 neemt een voorsprong door de eerste koppel te winnen, maar de Vrijboom 13 maakt niet alleen gelijk, ze komen op championship point door ook de 7e partij te winnen. Er rest de heren van D10 dus niets anders dan er een teamronde uit te slepen door de laatste koppel te winnen, wat ze overtuigend doen. En dan slaat de spanning toe, 1001 punten rest beide teams van de overwinning. Goede scores worden afgewisseld met enkele puddingbeurten, maar dat past bij het moment. De beslissende dubbel valt in dit geval voor ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฉ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—บ ๐Ÿญ๐Ÿฏ, die daarmee voor de tweede maal de Trophy op hun naam schrijven!

๐—Ÿ๐—ฒ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฆ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฒ๐—น ๐—›๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฒ en ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฉ๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ผ๐—ผ๐—บ ๐Ÿญ๐Ÿฏ van harte gefeliciteerd!

๐—ฅ๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ฆ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—น๐—ฒ๐˜€

Na afloop van de kwartfinales van beide bekertoernooien stond het iedereen vrij om deel te nemen aan het singletoernooi. Op het spel een leuke geldprijs en een ticket voor gratis deelname aan een Sterk Darts toernooi.

We gingen van start met 5 poules, met een mooie verdeling tussen Trophy en Masters deelnemers, maar ook RDB leden die speciaal voor dit toernooi naar Sporthal de Boog zijn gekomen. De uitslagen:

๐—ช๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜€๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ

๐˜“๐˜ข๐˜ข๐˜ต๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ ๐Ÿฃ๐Ÿจ

Mari van den Berg – Max van As 4-2

Jacco Bleijenberg – Bram van Schaijk 4-0

๐˜’๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ต๐˜ง๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ

Mari van den Berg – Bart van der Ven 4-0

Gijs van de Ven – Jacco Bleijenberg 4-3

Sander Voz – Laur van den Berg 4-3

Henk ter Haar – Kees van der Horst 4-3

๐˜๐˜ข๐˜ญ๐˜ท๐˜ฆ ๐˜๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ

Mari van den Berg – Gijs van de Ven 4-1

Sander Voz – Henk ter Haar 4-2

๐˜๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ

Sander Voz – Mari van den Berg 5-1

๐—ช๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ: ๐—ฆ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฉ๐—ผ๐˜‡

๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ

๐˜“๐˜ข๐˜ข๐˜ต๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ ๐Ÿฃ๐Ÿจ

Melvin Peijer – Dennis Kalkman 3-0

๐˜’๐˜ธ๐˜ข๐˜ณ๐˜ต๐˜ง๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ

Martijn Schoenmakers – Boy Veerman 3-0

Joost Gerritsen – Thom Tolboom 3-2

Juriรซn Wegh – Patrick Artz 3-0

Melvin Peijer – Cas Reuvers 3-0

๐˜๐˜ข๐˜ญ๐˜ท๐˜ฆ ๐˜๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ

Martijn Schoenmakers – Joost Gerritsen 4-1

Melvin Peijer – Juriรซn Wegh 4-2

๐˜๐˜ช๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ

Martijn Schoenmakers – Melvin Peijer 4-1

๐—ช๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ: ๐— ๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฆ๐—ฐ๐—ต๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€

ย 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *