Lucky Laco Ladies – Play Offs bereikt!!

Na het herenteam kunnen we nu de felicitaties ook naar het damesteam van de RDB laten uitgaan. De play offs van de Laco zijn bereikt! En hoe! Verklaringen voor deze miraculeuze plaatsing voor de play offs zijn er nauwelijks te vinden. Waarschijnlijk waren het de dartgoden die massaal achter de dames van de RDB stonden en er voor zorgden dat onze dames op onnavolgbare wijze de tweede plaats in de poule bereikten.

Als we naar het hele seizoen kijken mogen we concluderen dat de dames terecht op de tweede plaats in de poule zijn geëindigd. Ze hebben prima gepresteerd en ze hebben uiteindelijk loon naar werken gekregen.
Als we echter alleen naar de laatste speeldag kijken dan kunnen we rustig stellen dat onze dames alle mazzel van de wereld hebben gehad. Lucky, lucky lucky!!! De dames waren zo goed als uitgeschakeld en alles wat restte was een miniscule theoretische kans op plaatsing voor de play offs. En het was inderdaad deze microscopisch kleine mogelijkheid die opeens werkelijkheid werd.

Het damesteam begon sterk dit seizoen en leek eenvoudig op een tweede plaats in de poule af te stevenen. Van de eerste vijf wedstrijden werden er vier gewonnen, een fantastische prestatie. De laatste poulewedstrijden verliepen echter niet zoals het in de planning lag. Eerst gooide DVK roet in het eten door met 7-4 te winnen van onze ladies en daarna volgde de dramatische wedstrijd tegen DVO.
Deze wedstrijd werd een week eerder gespeeld en de RDB-dames liepen tegen een catastrofale 10-1 nederlaag aan. De kansen om de play offs nog te bereiken waren opeens tot het absolute minimum verkleind.
De dames waren afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen VDO en BDC. En niet een beetje afhankelijk, helemaal 100% afhankelijk. Slechts één uitslag zou de RDB-dames kunnen redden. VDO moest precies met 6-5 winnen van BDC. Elke andere uitslag zou een derde plaats in de poule betekenen.
Zowel VDO als BDC konden de tweede plaats in de poule nog bereiken. VDO had daarvoor zeven punten nodig en BDC zes punten. En deze twee teams voerden op de laatste speeldag een magistrale Houdini-act op. Zij bevochten elkaar met alles wat ze in huis hadden en bleven tot het bittere eind goochelen met de punten. Dit deden zij net zolang tot de dames van de RDB opeens weer in kansrijke positie kwamen. De 6-5 eindstand in het voordeel van VDO zorgde voor de ultieme verdwijntruc, twee teams losten volledig in het niets op. En ons damesteam was de lachende derde.

Het gevolg van die uitslag was dat er drie teams gelijk eindigden op de tweede plaats met 40 punten. En dan kunnen de rekenschema’s er bij gehaald worden.
In eerste instantie werd er gekeken naar het aantal overwinningen. De BDC viel af omdat zij slechts twee partijen hadden gewonnen en de RDB en de VDO vier.
Daarna gold het onderlinge resultaat. Onze dames hadden de eerste partij met 7-4 gewonnen van de dames van de VDO. De tweede partij was 6-5 in het voordeel van VDO. De VDO komt een punt tekort. Het damesteam van de RDB wordt tweede in de poule en bereikt de play offs!

De RDB kan nu al met grote tevredenheid terugkijken op een geslaagd Laco-seizoen. Het bereiken van de play offs is al een zeldzaamheid in de geschiedenis van onze bond en dat én de heren én de dames zich daar nu voor hebben geplaatst is een geweldige prestatie.
Op 7 juni gaan de heren en de dames samen met de bus naar Nieuwegein en wie weet kunnen ze daar voor nog meer stunts zorgen.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *