Marc Vleghert (ere), Jens Toonen (1e), Sarn Brinkert (2e), Rene Abbing (3e) en Jacqueline Geel winnen Spelers van het seizoen toernooi!

Zondag 4 juni was Sportcentrum Arcus het toneel van het laatste individuele toernooi van de RDB van het seizoen 2022-2023. Een meer dan gezellige afsluiting! Ondanks dat we ‘last’ hadden van veel afmeldingen, stond er een mooi deelnemersveld met veel bekende maar ook nieuwe gezichten. Na afloop waren er complimenten voor de organisatie, de locatie en de winnaars. Wij feliciteren Marc Vleghert, Jens Toonen, Sarn Brinkert, Rene Abbing en Jacqueline Geel met hun behaalde titels! Op 7 juli tijdens de grote prijsuitreiking zullen zij, maar ook de runners-up worden gehuldigd en hun award in ontvangst mogen nemen. Hieronder een verslag van deze mooie dag.

Eredivisie

Voor de Eredivisie waren er slechts 9 deelnemers van de mogelijke 16. Hier merkten we helaas de invloed van de andere toernooien die elders werden georganiseerd. Desondanks stonden er voldoende kanonnen aan de start. In de knock-out fase stonden er direct enkele ‘broedermoorden’ op het programma. Marc Vleghert won namelijk van aanstaand teamgenoot Sander Voz, die helaas niet zijn – in zijn vlog aangekondigde – doel heeft kunnen bereiken deze dag. Elders verloor Vincent van Gemen ternauwernood met 4-3 van teamgenoot Mackelly van de Logt. Kees Huppelschoten speelde ook tegen een teamgenoot; na 7 legs mocht hij zich de winnaar noemen tegen Jermaine Heijmans. Ook de laatste kwartfinale ging over het maximale aantal legs. Dennis Kraak versloeg Ricardo Lieftink. In de halve finales delfde Dennis Kraak helaas het onderspit tegen Marc Vleghert en vond Mackelly van de Logt zijn waterloo tegen Kees Huppelschoten. Op de speciale finalebaan mochten Marc en Kees het samen uitvechten wie zich mocht kronen tot speler van het seizoen voor de Eredivisie. Na een 1-1 stand miste Kees helaas enkele dubbels waarna Marc geen leg meer afstond: 4-1. Hiermee kroont Marc zich tot winnaar en plaatste zich voor de kruisfinales met de andere divisiewinnaars.

Uitslagen:

Laatste 16
Dennis Kraak Theo Jongsma 4 0
Kwartfinales
Marc Vleghert Sander Voz 4 1
Dennis Kraak Ricardo Lieftink 4 3
Mackelly van de Logt Vincent van Gemen 4 3
Kees Huppelschoten Jermaine Heijmans 4 3
Halve Finales
Marc Vleghert Dennis Kraak 4 1
Kees Huppelschoten Mackelly van de Logt 4 2
Finale
Marc Vleghert Kees Huppelschoten 4 1

Eerste Divisie

Met 15 van de 16 deelnemers stond er een sterk deelnemersveld en merkten we gelukkig minder invloed van de overige toernooien. Met een leuke mix aan spelers van verschillende teams (al was kampioen Zatte Bull begrijpelijk oververtegenwoordigd) gingen we de poulefase in. Bij de laatste 16 waren de meeste wedstrijden helaas eenzijdig; slechts één partij ging over het maximale aantal legs. Dit beeld was totaal anders in de kwartfinales. Hier was Wesley Prijn met 3-1 te sterk voor Tom Robben, waarmee de als eerste geplaatste speler het toernooi verliet in de kwartfinales. in de halve finale mochten teamgenoten Jens en Nieky onderling uitmaken wie zich zou plaatsen voor de finale. Na een spannende partij was het Jens die zich mocht gaan opmaken voor de finale. Hierin trof hij Bjorn Poel. Na veelvuldig geroepen te hebben in bloedvorm te zijn maakte hij zijn woorden waar door de finale te bereiken met een 3-0 zege in de halve finale op Wesley Prijn. De finale was spannend van de eerste tot en met de laatste pijl. Spelen op de finalebaan is toch een ander gevoel. Met veel aandachtige toeschouwers op de tribunes rondom de baan kwam Bjorn helaas net te kort voor de titel. Jens mag zich een seizoen lang speler van het seizoen van de Eerste Divisie noemen. Een titel die hij helaas niet kan verdedigen omdat hij volgend seizoen in de Eredivisie uitkomt.

Uitslagen:

Laatste 16
Wesley van Beugen BYE
Nieky Artz Erik Doeser 3 0
Jens Toonen Jacco Meems 3 0
Hugo Zomerschoe Ramazan Dikilitas 3 1
Bjorn Poel Joop Ruisch 3 0
Frank van Dee Gert-Jan van Hoogstraten 3 2
Wesley Prijn Marcel Muijtjens 3 0
Tom Robben Rick Heijligers 3 0
Kwartfinales
Nieky Artz Wesley van Beugen 3 2
Jens Toonen Hugo Zomerschoe 3 2
Bjorn Poel Frank van Dee 3 2
Wesley Prijn Tom Robben 3 1
Halve Finales
Jens Toonen Nieky Artz 3 2
Bjorn Poel Wesley Prijn 3 0
Finale
Jens Toonen Bjorn Poel 3 2

Tweede Divisie

In deze divisie melden zich 27 van de 32 spelers om deel te nemen. Een mooi aantal, wat voldoende spannende partijen en daverende verrassingen opleverde. Zo maakte topfavoriet Mark Tabak het zichzelf zo lastig dat hij slechts tot de kwartfinales reikte, waar ook LaCo-speler Rick Hessing zijn poging tot toernooiwinst zag strandden, zagen we Ivo Weijers en Jon Jochijms verrassen met een plek in de halve finale en was de koek helaas net op voor Ricardo Schrijver om het toernooi te winnen. De bedenker van dit mooie toernooi, Simon onder de Linden, verloor helaas in de laatste 32. Maar niet van zomaar iemand; de toernooiwinst was namelijk voor Sarn Brinkert. Sarn kreeg door verscheidenen afmeldingen een plekje vanaf de reservelijst en die kans greep hij met beide handen aan. Na een lange dag wist hij op het juiste moment toe te slaan in de finale en Ricardo te verslaan: 3-1. Hiermee wist Sarn dat hij zich mocht meten met de divisiewinnaar van de Eerste Divisie in de kruisfinales. Hierover later meer.

Uitslagen:

Laatste 32
Mark Tabak Jimmy Tassenaar 3 1
Pascal Cornelissen Cas Reuvers 3 2
Roel Theunissen BYE
Ricardo Schrijver Wim Maas 3 2
Tom Krabbenborg BYE
Jon Jochijms Jurgen Jacobs 3 1
Tim Kaal Ward de Groot 3 1
Rick Hessing Rik Peters 3 0
Kees van der Horst Henk Overvliet 3 0
Remco Hendriks BYE
Jordi Janssen BYE
Ivo Weijers Patrick Artz 3 0
Jan Derks van de Ven BYE
Sarn Brinkert Simon onder de Linden 3 1
Dolf van Munster Dennis Speijers 3 1
Martijn Boeijen Frans Bas 3 1
Laatste 16
Mark Tabak Pascal Cornelissen 3 1
Ricardo Schrijver Roel Theunissen 3 1
Jon Jochijms Tom Krabbenborg 3 1
Rick Hessing Tim Kaal 3 0
Remco Hendriks Kees van der Horst 3 1
Ivo Weijers Jordi Janssen 3 1
Sarn Brinkert Jan Derks van de Ven 3 0
Dolf van Munster Martijn Boeijen 3 1
Kwartfinales
Ricardo Schrijver Mark Tabak 3 1
Jon Jochijms Rick Hessing 3 2
Ivo Weijers Remco Hendriks 3 2
Sarn Brinkert Dolf van Munster 3 1
Halve Finales
Ricardo Schrijver Jon Jochijms 3 2
Sarn Brinkert Ivo Weijers 3 0
Finale
Sarn Brinkert Ricardo Schrijver 3 1

Derde Divisie

Waar er ruimte was voor 32 deelnemers, werden er slechts 19 spelers ingedeeld in poules. Ruim 60 uitnodigingen zijn de deur uit gegaan, maar helaas bleek het animo voor deze divisie minimaal. Jammer, maar dat mocht de pret voor de deelnemers uiteraard niet drukken. Van de top 10 geplaatste spelers deden er 7 spelers mee waarvan er 6 spelers zich in de kwartfinales melden. De sterk spelende Jelle van Deemen en Willem van Putten voegden zich bij dit gezelschap. Sterker nog, beiden haalden zelfs de halve finales waarin ze het tegen elkaar mochten opnemen. In de kwartfinales wist Henk ter Haar nog een leg te winnen tegen Angelo Timmer, maar de overige kwartfinales waren helaas vrij eenzijdig met 3 partijen die in 3-0 eindigden. Als de dubbels niet vallen blijft het nog altijd onmogelijk om verder te geraken in een dartstoernooi. Twee mooie affiches waren het uiteindelijk wel in de halve finales, die aantoonden dat er in onze Derde Divisie enkele verborgen talenten rondlopen. Angelo Timmer speelde een sterk toernooi, maar moest helaas René Abbing voorlaten in hun halve finale; 2-3. Jelle en Willem maakten het spannend, maar Willem was op de beslissende momenten net te sterk en wist met 3-1 te winnen. Dat betekende een finale tussen René en Willem. De blijdschap van René was tot in de horeca te horen toen hij de beslissende dubbel wist te raken. Hij wint de titel speler van het seizoen Derde Divisie en plaatste zich voor een confrontatie met Marc Vleghert in de kruisfinales.

Uitslagen:

Laatste 16
Henk ter Haar Berry van der Linden 3 1
Angelo Timmer Twan Verheijen 3 2
Rene Abbing Jermaine Janssen 3 0
Jos Briene Appie Schild 3 1
Lucien van der Werf BYE
Jelle van Deemen Jeroen van Dongen 3 0
Jos Roelofse Sven van Tiem 3 2
Willem van Putten Toin Moors 3 0
Kwartfinales
Angelo Timmer Henk ter Haar 3 1
Rene Abbing Jos Briene 3 0
Jelle van Deemen Lucien van der Werf 3 0
Willem van Putten Jos Roelofse 3 0
Halve Finales
Rene Abbing Angelo Timmer 3 2
Willem van Putten Jelle van Deemen 3 1
Finale
Rene Abbing Willem van Putten 3 0

Dames

Met een groot aantal dames in onze gelederen verdienen ook zij uiteraard de mogelijkheid tot het veroveren van de titel ‘Speelster van het Seizoen’. Wat we helaas terugzagen is dat het behalen van de eis ‘minimaal 50% van de competitiewedstrijden te hebben gespeeld’ in veel gevallen zorgt voor het niet mogen deelnemen. Toch stuurde de wedstrijdleiding van de RDB 32 uitnodigingen de deur uit. Met 7 dames begonnen we aan de strijd voor speelster van het seizoen. Dit toernooi bracht enkele verborgen talenten naar voren, die hopelijk met hun prestaties in dit toernooi komend seizoen er weer alles aan zullen doen om volgend seizoen weer deel te kunnen nemen. Met 180-ers, 100+ finishes en 14-darters hebben we hele mooie wedstrijden gezien!

De poulefase werd gebruikt om de kwartfinales te bepalen. Door haar poule te winnen was Jacqueline de gelukkige die een bye mocht ontvangen, maar de andere kwartfinales waren zeer vermakelijk en vol spanning! Het waren uiteindelijk Janneke, Geurie en Kim die zich wisten te plaatsen voor de halve finales. Hierin wist Jacqueline Janneke te verslaan en Geurie was Kim net voor op de dubbels. In de finale was het direct duidelijk dat dit een hele andere spanning met zich meebrengt dan de vorige wedstrijden. Vooral op de dubbels kon het alle kanten op en was Geurie met gemiste matchdarts er heel dichtbij… maar het was uiteindelijk de pijl van Jacqueline die de beslissende dubbel wist te vinden waarmee zij zich kroonde tot Speelster van het Seizoen en een plek in de LaCo-selectie voor volgend seizoen wist te bemachtigen!

Uitslagen:

Kwartfinales
Jacqueline Geel BYE
Janneke Bronk Jessica Veltman 3 1
Geurie Briene-Smit Shenna Hendriks 3 1
Kim Janssen Denise Geulen 3 1
Halve Finales
Jacqueline Geel Janneke Bronk 3 0
Geurie Briene-Smit Kim Janssen 3 1
Finale
Jacqueline Geel Geurie Briene-Smit 3 2

Kruisfinales

Bij de heren stond er na de divisietoernooien nog een toetje op het programma. Met als inzet: de wisseltrofee voor speler van het seizoen en voor de finalisten een wildcard voor de NDB Masters. In deze kruisfinales mocht de winnaar van de Eredivisie het opnemen tegen de winnaar van de Derde Divisie, daarnaast nemen de Eerste en Tweede Divisies winnaars het in de andere wedstrijd tegen elkaar op. Dit zorgde voor een verrassende finale; waar Marc zijn plek bemachtigde door René te verslaan, was het Sarn die de winnaar van de Eerste Divisie wist te verslaan. Hiermee wisten Marc en Sarn zich al zeker van een NDB Masters ticket, nu stond alleen de algehele titel nog op het spel. Hierin hield Marc zijn goede spel van de dag vol en maakte met 5-0 de finale niet heel spannend. Hiermee verzekerde hij zich tot algeheel speler van het seizoen en ging hij naar huis met de wisseltrofee!

Uitslagen:

Halve Finales
Marc Vleghert Rene Abbing 4 1
Sarn Brinkert Jens Toonen 4 2
Finale
Marc Vleghert Sarn Brinkert 5 0

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *