Afgelopen zaterdag, 20 maart, is voor de 8e keer de RDB ING Ranking georganiseerd. Maar deze keer ging dat niet zonder slag of stoot. Aangekomen bij de besproken locatie, het Triavium, bleek deze dicht te zijn. Maar na het nodige bellen en het in gang zetten van de “tam tam”, zoals dat zo mooi heet, kon de ranking toch doorgang vinden, zij het in een andere locatie, namelijk Zaal Verploegen in Wijchen.

Het einde van het rankingseizoen nadert, en de nodige spelers konden nog op gaan voor een plaats bij de laatste 48 bij de heren of de laatste 12 bij de dames. In een gezellige sfeer traden 74 heren en 19 dames in het strijdperk.

En ook dit keer gingen grote namen snel ten onder en bleven enkele verrassingen over bij de laatste vier, zowel bij de winnaarsronde als bij de verliezersronde. Danny van Klompenburg, Frank Hoelen, Patrick van Olderen en Ahmad Achmaddy, de drievoudige winnaar en rankingleider, waren deze keer de halve finalisten. De verrassend sterk spelende Patrick van Olderen moest het in de halve finale toch echt afleggen tegen Ahmad en Danny van Klompenburg, de laatste keer in Verploegen nog tweede stuurde Frank Hoelen naar huis. De finale was dan ook een spannende. Zoals zo vaak kon het alle kanten op, maar het was Danny van Klompenburg die zijn eerste ranking-winst mocht bijschrijven. Een prachtige prestatie!

De finale in de verliezersronde ging tussen Pierre Huisman, de vorige keer nog in de winnaarsfinale, en Dave van der Lee. En lukt het in de winaarsronde niet, dan moet het in de verliezersronde maar gebeuren, moet Pierre ongetwijfeld gedacht hebben. Hij won dan ook deze keer de verliezersronde.

Ahmad is in het klassement nu de onbetwiste leider en is al boven de 100 punten uitgekomen

Dat een topklassering in het damesklassement niet altijd een garantie hoeft te zijn om in de winaarsronde ver te komen, bleek ook nu weer. Maar aangezien het tussen de plaatsen 4 en 12 zeer dicht bij elkaar staat kan het nog alle kanten op. De nummer 1 van het klassement, Denise Trouerbach, was afwezig, en dus voor de andere dames de kans om hoge ogen te gooien.

Mendy Kuppen en Wilke Heinemans speelden de eerste halve finale en Ellis Burink en Anita Zomerschoe speelden de andere halve finale. Een Koethuis-dame in de finale dus. Vorige keer was het Wilke, deze keer was het Mendy die de finale haalde en die voor het eerst aan onze ranking mee deed. Ellis Burink, de nummer 2 van het klassement, was de andere finaliste. En Mendy liet in de finale zien in een uitstekende vorm te verkeren want zij won de finale. En opnieuw een verrassende winnares dus. De verliezersfinale ging tussen Ria Niemeijer en Lenneke Molenaar. Ria won deze finale.

In het klassement blijft het dicht bij elkaar staan bij de dames. Enkele dames onder de 12e plaats maken dus nog steeds kans op de eindranking.

De hoogste finish werd deze avond gegooid door Danny Janssen. In de eerste ronde van het toernooi gooide hij 156 uit en niemand is daar verder meer overheen gekomen.

Een enerverend avondje was het dus. De volgende ranking is alweer op 3 april a.s., dan zijn we voor de laatste keer dit seizoen te gast in Restaurant de Betuwe in Tiel. Tot dan!

Jeugdranking

De 7e jeugdranking is gewonnen door Djordy Veenhof. Na vijf keer winst op rij voor Gilbert van der Meijden wist de andere finalist, Senny van Hoenselaar, Gilbert uit de finale te houden door met 4-3 van hem te winnen. Djordy op zijn beurt won de halve finale van Dave van Embden met 4-0. Senny en Djordy vochten de finale dus uit en Djordy won met 5-2. Bij de aspiranten won Lars Fransen de finale van Kaylee van der Steen.  

Tekst: Micha Jans