Nagelbijtend slot bekertoernooi

Op vrijdagavond 29 mei werd in café de Gedachte de wedstrijd om de Rivierenland Cup gespeeld. Strijders waren de winnaars van de Riverenland Masters en de Rivierenland Trophy, oftewel ‘t Kroegje 1 tegen Koetshuis-Reek 3. Het werd een wedstrijd tot het uiterste.

Koetshuis-Reek 3 vloog uit de startblokken met Eimardo van Engelen aan kop. Hij won met 2x 180 en een 13-darter in de derde leg met 3-0 van Ronald Brandsen. Na deze wedstrijd had Roy Leenders ook de smaak te pakken en maakte korte metten met Louis Vink, evenals Ronald toch al jaren een gerenommeerd eredivisiespeler.
De uitslag was 3-1 waarin Roy 1x 180 gooide en een 15-darter produceerde in de derde leg. Ook Mark Roefs liet zien dat Koetshuis-Reek 3 een team is waar iedereen rekening mee moet houden. Hij versloeg Vincent van de Beeten met 3-0. In de vierde single was het aan Herben Gerritsen van ‘t Kroegje 1 om hen nog enigszins uitzicht te laten houden op een overwinning. Steady as always pakte hij de overwinning en het eerste punt voor ‘t Kroegje 1 tegen Wilke Heinemans, die wel liet zien een stevige pijl te kunnen gooien.

De koppelpartijen werden dus ingegaan met een toch wel enigszins verrassende tussenstand van 3-1 voor Koetshuis-Reek 3.
Koetshuis had besloten Eimardo van Engelen met Roy Leenders te laten beginnen en dit deden zij tegen Herben Gerritsen en Vincent van de Beeten. De partij ging hard tegen hard met onder andere een 180 van Herben en was totaal in evenwicht. Het slot van deze partij was het breekpunt van de wedstrijd. In de beslissende leg liet Eimardo tops staan voor Roy. Herben finishte echter op prachtige wijze 99 en haalde daarmee de overwinning in deze partij binnen voor ‘t Kroegje 1. De koppelpartij daarna wonnen Herben en Vincent van het koppel Mark en Wilke. Ook Louis en Ronald wisten hun eerste koppelpartij binnen te slepen en zo draaide ‘t Kroegje 1 in een mum van tijd en 3-0 achterstand om in een 4-3 voorsprong. In de laatste koppelpartij waren Ronald en Louis echter niet opgewassen tegen het sterke koppel Eimardo en Roy, en met een 100 finish zorgden zij voor een 4-4 stand en moest de teamronde een beslissing brengen.

In deze teamronde liet ‘t Kroegje zien over stalen zenuwen te beschikken en allen over echte dartkwaliteiten te beschikken. Bij Koetshuis wilde het in deze ronde allemaal net niet lukken, een combinatie van spanning en pech. ‘t Kroegje 1 snelde vooruit en liet Koetshuis ver achter zich. Koetshuis wist zich nog wel te herpakken maar het was te laat voor hen. Met een 58 finish maakte Ronald Brandsen een einde aan deze spannende finale.

De complimenten zijn voor Koetshuis-Reek 3 die zich kranig geweerd hebben, maar de prijs is voor ‘t Kroegje 1. Zij mochten de cup in ontvangst nemen en gaan de RDB vertegenwoordigen op 14 juni bij de Nationale Bekerkampioenschappen in Kamerik. Het bestuur wenst hen enorm veel succes!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *