Nationale Beker voor sterrenteam ‘t Kroegje 1

't Kroegje 1 is op zondag 24 juni 2007 bekerkampioen van Nederland geworden. In Nieuwegein waren zij van alle regionale bekerkampioenen absoluut de sterkste. Niet een beetje de sterkste, maar met grote overmacht de sterkste. Alle tegenstanders van de dag haalden precies 1 punt tegen de trots van Rivierenland.
 
Louis Vink, Herben Gerritsen, Willem Derks, Ronald Brandsen en Mark Wensink zijn de namen van de mannen die 't Kroegje en de RDB een historische dag bezorgden.  Nooit eerder won een team van de RDB het nationale bekertoernooi.
Louis Vink, Mark Wensink en Herben Gerritsen speelden vast in de basis. Ronald Brandsen en Willem Derks wisselden onderling regelmatig van positie. Zowel Mark Wensink als Herben Gerritsen haalde een dagscore van 100%. Geen enkel punt lieten zij liggen!

Eerder meldden we al dat 't Kroegje 1 in de huidige samenstelling van iedereen kan winnen. Voor zover er iemand is die nog twijfelde aan het dartend vermogen van onze kampioenen, op zondag 24 juni werd het overduidelijke bewijs geleverd dat zij tot de absolute nationale top behoren.
In de eerste poulewedstrijd werd direct duidelijk dat de vijf helden met een missie naar Nieuwegein waren gekomen. De bekerkampioen van Zeeland werd met 6-1 verpletterd. In de tweede poulewedstrijd verging het Dop 2 uit Tilburg niet veel beter, een eenvoudige  4-1 overwinning voor 't Kroegje. 

In de kwartfinale was er de ontmoeting met het team van Michael van Gerwen uit Den Bosch. Michael van Gerwen was de enige die met pijn en moeite een puntje kon pakken. De overige wedstrijden gingen met grote overmacht naar het sterrenteam uit Rheden.
 
De dartbonden van onder de rivieren deden het fantastisch op het nationale bekertoernooi. Alle vier de halve finalisten kwamen uit het zuiden. De Bascule uit Venlo, 't Vossehol uit de Roosendaalse competitie, Eindhoven Dart van de KDO (een 1e divisieteam!) en natuurlijk 't Kroegje van onze eigen RDB. 

De laatste hindernis voor de finale was De Bascule uit Venlo. Ook in deze wedstrijd kwam 't Kroegje met een 3-1 voorsprong uit de singlepartijen, zoals in elke wedstrijd. En daarna werd het matchpoint direct benut. De finale was bereikt.

In de finale kwam 't Kroegje terecht in het hol van …de vos.
't Vossehol is meervoudig nationaal kampioen en speelde twee keer eerder tegen 't Kroegje. De eerste ervaring was er een waar 't Kroegje niet graag aan terugdenkt. In de finale van de nationale kampioenschappen van de eredivisie verloren ze twee jaar geleden met 4-3, na enkele matchpoints te hebben gemist. Vorig jaar nam 't Kroegje revanche en schakelde 't Vossehol in de poulewedstrijden uit.

Alles leek op een thuiswedstrijd voor het team uit de Roosendaalse competitie. Een hele horde fans van het team uit Willemstad was aanwezig en dat lieten ze tijdens de wedstrijd luid en duidelijk merken ook. Lawaai maken is een van de kwaliteiten die ze in die regio goed beheersen. Uiteraard gebeurde dit wel binnen grenzen van de sportiviteit, alleen tijdens hun eigen worpen. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de aanmoedigingen, de oerkreten en de overslaande stemmen voor 't Vossehol luider en luider.
't Kroegje moest het doen met beschaafde applausjes van een echtgenote, een jonge dochter en een wedstrijdsecretaris. Meer hadden de Rhedense mannen ook niet nodig. De spelers overstemden iedereen door alles keihard in de triple twintig te rossen.
De 3-1 voorsprong voor 't Kroegje na de spannende singlepartijen was volledig terecht. Daarna volgde de absurde koppelpartij van Mark Wensink en Herben Gerritsen die het kampioenschap veilig moest stellen. Binnen drie minuten stonden zij met 2-0 in legs voor. Een fantastische 11-darter in de eerste leg en een kans op een 12-darter in de tweede leg. De tweede leg werd met de 13e pijl uitgegooid.
En dan het overwinningspunt. Dramatisch was het! Eerst miste 't Vossenhol een 147-finish op de dubbel 18. Het antwoord van Mark Wensink was een bijna-finish van 158. De dubbel 19 werd na twee fantastische triple 20's gemist. Vervolgens misten beide teams een pijltje of 25 op de dubbel. Toen kwam de verlossende dubbel 2 en het nationale bekerkampioenschap was een feit.

Dit seizoen pakte 't Kroegje de dubbel bij de RDB. Eerst het kampioenschap in de eredivisie, daarna de winst in de Rivierenland Masters. Dit is al een prestatie die binnen de RDB zelden tot nooit voorkomt. We zullen wat historisch graafwerk moeten verrichten om uit te vinden welk team de dubbel voor het laatst heeft gewonnen.
Maar 't Kroegje maakt het nu nog spannender. De dubbel kan verdubbeld worden!
Zondag 1 juli is het nationale kampioenschap voor eredivisieteams. Na de winst van afgelopen zondag mag 't Kroegje tot een van de absolute topfavorieten worden gerekend.
Gaat het sterrenteam uit Rheden de ultieme prestatie neerzetten?

Het bestuur van de RDB feliciteert bij deze Louis Vink, Willem Derks, Herben Gerritsen, Mark Wensink en Ronald Brandsen met de briljante overwinning in het Nationale Bekertoernooi.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *