OP WEG NAAR Q-SCHOOL!

De RDB organiseert vanaf seizoen 2023-2024 een nieuwe individuele competitie waarin de beste individuele spelers het tegen elkaar opnemen in het ‘oude’ PDC Premier League® format; best-of-12. Een competitie met 12 spelers die 2 wedstrijden per avond spelen met als inzet een plek in de play-offs tijdens Finals Night, waar voor de winnaar een ticket voor de PDC Qualifying School klaarligt. De nieuwste editie van Q-school zal in januari 2024 worden georganiseerd.

Voor wie?

Denk jij dat je behoort tot de beste 12 spelers van de RDB? Houd jij je zenuwen in bedwang als het op die beslissende dubbel aankomt? Wacht dan niet te lang en schrijf je in voor deelname aan de RDB Premier League! Er kunnen maximaal 12 spelers meedoen, plaatsen zijn dus schaars. Ieder RDB-lid* kan zich inschrijven. Mocht de animo voor dit toernooi groter zijn dan de 12 beschikbare plaatsen, zal de beslissing over het deelnemersveld door de organisatie worden genomen. Deelnemen aan deze competitie kost eenmalig € 25,-.

* Individuele RDB-leden zijn uitgesloten van inschrijving.

Wat gaan we doen?

We starten met 12 spelers een competitie die rondreist langs 6 verschillende RDB-locaties. Op de avond spelen we 3 sessies; iedere sessie beslaat 4 wedstrijden (8 spelers) op 4 borden met 4 schrijvers. Alle 12 deelnemers hebben dus een taak tijdens de sessie. Je speelt dan 2 wedstrijden en schrijft één wedstrijd. Per gewonnen wedstrijd verdien je 2 punten, voor een gelijkspel krijg je 1 punt in de eindstand. De eindstand wordt gebaseerd op 11 wedstrijden, je speelt dus eenmaal tegen iedereen die deelneemt.

Wanneer?

Rekening houdende met alle toernooien, competitie- en bekerwedstrijden en andere activiteiten die er georganiseerd worden in de verschillende RDB locaties zijn we tot de volgende data gekomen:

Donderdag

19

Oktober

Donderdag

2

November

Donderdag

9

November

Maandag

20

November

Donderdag

30

November

Donderdag

7

December

Donderdag

14

December

          Inhaal Final’s Night

** Donderdag 7 december is een inhaalavond, deze datum speel je enkel als er wedstrijden op een eerdere avond geen doorgang hebben kunnen vinden.

Speel je elke speelvond?

Ja, met 12 spelers spelen we 2 competitiewedstrijden per avond. Je speelt eenmaal tegen iedere tegenstander om tot een eindstand te komen. Je bent dan ook verplicht om de competitie in z’n geheel uit te spelen, ook al ben je theoretisch uitgeschakeld voor de play-offs.

Hoe ziet een speelavond eruit?

De locatie is geopend vanaf 19 uur. Vanaf dat moment kun je beginnen met je voorbereiding. Je meld je bij de wedstrijdleiding, die je het schema voor die avond overhandigt. Zo weet je precies hoe laat je op welk bord tegen welke tegenstander speelt. Een avond ziet er als volgt uit:

19:00

Locatie open

20:00

Start sessie 1

20:45

Uitloop pauze

21:00

Start sessie 2

21:45

Uitloop pauze

22:00

Start sessie 3

22:45

Uitloop Einde

Wat gebeurd er als je een speelavond niet kunt?

We hopen uiteraard dat alle wedstrijden gespeeld worden op de avond waarop deze gepland staan. Het kan echter voor komen dat je door ziekte of andere redenen een avond verstek moet laten gaan. Hiervoor hebben we de inhaalavond gepland op 7 december. Een avond missen betekent dus automatisch dat jouw gemiste wedstrijden opschuiven naar de speciaal ingelaste inhaalavond. Afmelden heeft uiteraard tot gevolg dat jouw tegenstander ook op de inhaalavond dient te verschijnen, wij vertrouwen er dan ook op dat je er bij deelname alles aan doet om de wedstrijden volgens planning af te werken.

Eindstand, Play-offs en prijzen

Je speelt op de eerste 5 avonden in totaal 10 wedstrijden, waarbij je eventueel wedstrijden speelt tijdens de inhaalavond. De laatste speelronde (wedstrijd 11) wordt gespeeld tijdens Final’s Night. Na deze speelronde maken we de eindstand op en vervolgen de beste 4 spelers hun weg naar het felbegeerde Q-school ticket met een halve finale waarvan de winnaars een ‘winner takes all’ finale spelen.

De eindstand heeft echter meer betekenis dan alleen het bepalen van de halve finales, een overzicht:

#   #  
1. Q-school inschrijving 7. Keuzeplaats **
2. ½ Q-school inschrijving * 8. Keuzeplaats **
3. ¼ Q-school inschrijving * 9. Degradatie ***
4. ¼ Q-school inschrijving * 10. Degradatie ***
5. Keuzeplaats ** 11. Degradatie ***
6. Keuzeplaats ** 12. Degradatie ***

* De verliezend halve finalisten en verliezend finalist verdienen met hun prestatie een deel van de inschrijving. Hierbij krijgen ze de keuze; dit deel laten staan en in het nieuwe seizoen proberen te verhogen of te verzilveren door alsnog in te schrijven voor Q-school.

** Het is onze intentie om de RDB Premier League te blijven organiseren zo lang deze individuele competitie een kwalitatieve bijdrage levert aan de pijler ‘prestatiedarts’ uit het beleidsplan van het bestuur. Met een keuzeplaats krijgen deze leden als eerste de keuze om in het nieuwe seizoen opnieuw deel te nemen.

*** Degradatie naar SubTop League 1 in het nieuwe seizoen.

Hoe doe je mee?

Door een e-mailbericht naar toernooien@rdbdarts.nl te sturen kun je je aanmelden. De aanmeldperiode loopt van maandag 2 oktober tot en met zondag 15 oktober. Op maandag 16 oktober krijg je definitief te horen of je deelneemt aan de Premier League of een trede lager begint in de SubTop League.

Reserveer alvast de speelavonden in je agenda, aangezien de competitie op donderdag 19 oktober begint!

SubTop League?

Naast de 12 beste spelers, wilt de RDB meer goede spelers een hoogwaardige individuele competitie bieden. Dit gebeurd via de SubTop League 1 en 2. Meer informatie hierover tref je in het separate infosheet over de SubTop League.