Nieuw seizoen, nieuwe winnaar

Het jeugdranking-seizoen 2008-2009 is op 20 september jongstleden van start gegaan. Dit jaar is de toernooireeks uitgebreid met 2 extra toernooien. De gehele reeks bestaat dit seizoen uit maar liefst 10 toernooien. Ook nieuw is dat de jeugdranking nu ook een ‘open’ karakter kent. Dat wil dus zegen dat ook jeugdleden van andere bonden kunnen deelnemen. Wat ook anders zal zijn, is de toernooiwinnaar. Het vorige rankingseizoen werd gedomineerd door Roy van Beem. Hij heeft echter de leeftijd van 18 jaar overschreden en kan dan ook dit jaar niet meer deelnemen. Een nieuw seizoen met nieuwe kansen.

De toernooien van de jeugdranking worden al weer voor het tweede seizoen gehouden in Matchroom. Er zijn extra banen aangelegd en de lokatie is weer klaar voor de nieuwe reeks. Ook heeft Eric – de eigenaar van Matchroom – ook dit seizoen weer ieder toernooi een prijs beschikbaar gesteld voor de hoogste finish.

Met slechts 15 deelnemers ging het eerste toernooi van start. Er werd in de eerste ronde gespeeld in 3 poules van 5 deelnemers. De nummers 1 en 2, evenals de 2 beste nummers 3 zouden in de winnaarsronde gaan strijden. De overige deelnemers zouden in de verliezersronde gaan strijden voor de winst. Door een zwaardere poulefase moest Gert Top helaas in de verliezersronde verder. Zonder al teveel tegenstand wist hij alle wedstrijden winnend af te sluiten.

In de halve finale van de winnaarsronde kwamen de Hermie van Orsouw en Björn Fransen elkaar weer tegen. In de halve finale bleef nieuwkomer Björn de oudgediende Hermie de baas. In de andere halve finale was de Champions League deelnemer Luc Peters te sterk voor Mike van Erp. In de strijd om plaats 3 wist Hermie de strijd in zijn voordeel te beslissen. De finale was bij vlagen spannend, maar uiteindelijk domineerde Bjorn de wedstrijd. Hij is de eerste winnaar van een jeugdrankingtoernooi in dit seizoen. De prijswinnaars ontvingen uit handen van bestuurslid Micha Jans en aspirant-bestuurslid Bas Pierik de bijbehorende prijzen.

In het eerste toernooi wist Hermie van Orsouw maar liefst zeven keer een 180-er te laten noteren. In het Matchroom-klassement voor de hoogste finish ging de prijs naar Bjorn Fransen met een 137-finish.

Kwartfinale:
Hermie van Orsouw – Mike de Swart 4 – 0
Björn Fransen – Dave van Embden 4-1
Mike van Erp – Senny van Hoenselaar 4-2
Mike Nissen – Luc Peters 0-4

Halve finale:
Hermie van Orsouw – Björn Fransen 4-5
Mike van Erp – Luc Peters 2-5

Finale:
Björn Fransen – Luc Peters 6-3

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *