Beste leden,

Als gevolg van de persconferentie die dinsdagavond 18 augustus is uitgezonden is het bestuur diezelfde avond samen gekomen om de start van het seizoen te bespreken. Dit omdat wij ons toch ernstige zorgen maken over de omstandigheden waaronder wij onze 147 teams verspreid over 62 locaties de competitie moeten laten starten. Onze speellocaties liggen onder een vergrootglas voor wat betreft de toezicht op het naleven van de geldende restricties en maatregelen, waardoor voorzichtigheid toch zeker geboden is. Zoals besproken is op de ALV verwachten wij een actieve en positieve aanpak vanuit de NDB welke heeft geresulteerd in een protocol genaamd ‘verantwoord darten’. Hierin staan enkele belangrijke zaken in opgenomen die het opstarten van de competitie mogelijk maken. Er is echter een belangrijk aspect dat ontbreekt, en dat is goedkeuring vanuit de veiligheidsregio’s. Hierdoor zijn wij voor nu gehouden aan de maatregelen zoals die gelden voor een bezoek aan de horeca (o.a. ten alle tijde 1,5 meter afstand houden, ook tijdens het gooien). Deze maatregelen zijn uiteraard het gevolg van een stijging in het aantal besmettingen die in het land rondgaan. De RDB heeft 1100 leden, waardoor er ongetwijfeld 1100 meningen over dit onderwerp zijn. Als bestuur willen wij echter onze verantwoordelijkheid nemen om onze competitie te starten onder omstandigheden die allereerst voor iedereen veilig zijn maar ook zeker duidelijk zijn. Die duidelijkheid wil nog wel eens ver te zoeken zijn in de communicatie vanuit de veiligheidregio’s, gemeenten of RIVM.

Wat betekent dit concreet voor nu?

  • de start van de competitie wordt opgeschoven van maandag 31 augustus naar maandag 5 oktober
  • het bekertoernooi Rivierenland Trophy wordt opnieuw geloot omdat er een verkeerde poule-indeling is gebruikt (6 teams per poule i.p.v. 4 teams per poule)
  • het bestuur van de RDB gaat een eigen Corona Protocol opstellen, deze zal betrekking hebben op de wijze waarop de wedstrijden dienen te verlopen zolang de 1,5 meter regel bestaat, maar ook welke gevolgen er verbonden zitten aan het niet houden aan dit protocol.
    • Dit protocol wordt naar alle aangesloten speellocaties verzonden worden en dient te worden ondertekend door de uitbater. Hiermee verklaart de uitbater dat er een veilige omgeving geboden wordt om de wedstrijden te spelen. Uiteraard zijn gelegenheden vrij om dit protocol te weigeren, wat tot gevolg heeft dat de teams die in deze gelegenheid spelen worden verzocht om (tijdelijk) een andere locatie te zoeken voor de start in oktober
    • Dit protocol dient tevens te worden ondertekend door alle teams
  • de RDB organiseert geen activiteiten tot maandag 5 oktober
  • voor aankomend seizoen zal er voorafgaand geen toernooiprogramma kunnen worden gepubliceerd. Onze nieuwe toernooicommissie staat uiteraard wel in de startblokken om, zodra de omstandigheden dit toelaten, een uitdagend en vernieuwend programma te organiseren tijdens het seizoen

Ophalen Wedstrijdformulieren en -boek

Op zaterdag 26 september zal er een ophaalmoment wordt georganiseerd van 10:00 – 14:00 uur waarbij de Teamcaptain, reserve-captain of ander teamlid de envelop met bescheiden dient op te halen. Hierbij dient tevens het RDB protocol te worden ondertekend, zodat dit protocol bij iedereen bekend is voorafgaand aan het seizoen. Zonder een ondertekend protocol is een team niet gerechtigd om de competitie te starten. Dit betekent tevens dat het niet mogelijk is dat de envelop opgehaald wordt door andere teams of uitbaters van speelgelegenheden.

De locatie voor het afhalen van deze bescheiden zal spoedig volgen.

Woord vanuit het bestuur

Als bestuur zijn wij uiteraard niet gelukkig met de tijd die de competitie stilligt. Daarbij hebben wij echter wel de verantwoordelijkheid om voor 1100 leden verdeeld over 147 teams een competitie te organiseren waarbij wij de volle intentie hebben om deze compleet af te maken. Met het uitstellen naar oktober menen wij dat de kans hierop groter is dan wanneer het over anderhalve week los gaat met de start van het bekertoernooi. Wij hopen dan ook op ieders begrip in deze uitzonderlijke situatie.

Mocht je hier vragen, opmerkingen of suggesties over hebben dan verzoeken wij je vriendelijk om contact op te nemen met onze voorzitter Stef Onderstal via voorzitter@rdbdarts.nl

Met sportieve groet,

Bestuur RDB