Night 2 in de RDB SubTop League: Kelly kan opnieuw niet winnen, maar ook niet verliezen..

Het is in deze tijd van het jaar al vroeg donker. En als je dan moet afreizen naar het kleine dorpje Wamel kun je het gevoel krijgen van ‘waar ben ik nu weer beland?’. In het VTC werden wij ontvangen nadat vorige week de Premier League hier haar wedstrijden heeft afgewerkt. En dat is voor sommigen wel even een stukje rijden geweest.. Zo zat Tom ruim een uur in de auto om zich toch als één van de eersten te melden voor zijn voorbereiding op vanavond. En het was weer een bijzondere avond. En wat is deze competitie toch leuk!

We misten helaas Henk, die i.v.m. werkverplichtingen niet aanwezig kon zijn. Zijn wedstrijden schuiven automatisch door naar de inhaalavond op 7 december.

Sessie 1

Jan kwam aan het begin van deze speelavond de zaal binnen met zijn kenmerkende grote glimlach en de aankondiging dat hij ‘komt voor punten’. Die moest hij dan gaan halen tegen Dennis, die op zijn beurt uiteraard niet van plan was om Jan daar zonder slag of stoot aan te helpen. Het begin van de partij was voor Jan, die met gedegen spel een 3-0 voorsprong neemt. Dennis doet iets terug (3-1), maar Jan stoomt door en pakt opnieuw 3 legs (6-1). Dennis doorbreekt opnieuw zijn streak (6-2) maar een comeback bleef helaas voor Dennis uit: 7-2 winst voor Jan. Op bord 2 nam Roel het op tegen Tom die op z’n zachtst gezegd sterk begon aan de partij. Leg 1 én leg 2 gingen beide via een 107 finish uit en ook leg 3 eigende Tom zich toe om een 3-0 tussenstand te noteren. Roel snoepte nog twee legs af, maar Tom bleef goed spelen om uiteindelijk de tweede 7-2 score van de avond te noteren. Hiermee blijft hij goede zaken doen om aangehaakt te blijven bij de Top 4. De laatste partij van deze sessie (we misten helaas één partij door de afwezigheid van Henk) was er één die niet misstaan had in de Premier League! Raoul en Kees maakten er een waar spektakel van, met een hoog gemiddelde van beide kanten. Hoewel het gelijk opging in de eerste paar legs was Raoul sterk op z’n dubbels en keek Kees tegen een 3-0 achterstand aan. Maar in dit format is er zeker ruimte voor een comeback, die Kees dan ook compleet maakte door zich niet gek te laten maken en 4 legs op rij te pakken (3-4). Raoul herpakte zich en won zowel de 8e (4-4) als 9e leg om toch weer een voorsprong te pakken. In de 10e leg mistte Raoul slechts één pijl om in ieder geval een punt veilig te stellen, om Kees genadeloos met 2 pijlen een 100 finish uit te zien gooien. Door ook de leg daarna te pakken was het Kees die ineens op matchpoint stond (5-6). En wist Raoul dat hij iets speciaals nodig had om zijn ongeslagen status te behouden in de laatste leg. En dan is het prettig als de trippels vallen en je in ieder geval 6 pijlen krijgt om een gelijkspel af te dwingen. Hier slaagde Raoul dan ook in waardoor er na 12 legs een terechte eindstand te noteren viel: 6-6.

Sessie 2

Met een groot aantal Groesbekers in competitie zijn Gruusbekse onderonsjes niet uit te sluiten. Zowel Rens als Martijn dienden de eerste sessie te schrijven waardoor ze koud aan deze partij begonnen. En waar Rens puntloos vertrok uit Gendt liet hij zien dat dit vanavond weleens kon veranderen. Martijn moest daarbij het eerste slachtoffer van zijn dadendrang worden en die merkte dat Rens echt wel ‘op darten zit’. Binnen no-time kijkt Martijn dan ook tegen een 4-1 achterstand aan. Dat had eigenlijk zelfs 5-1 moeten zijn, maar Rens mist helaas een handvol dubbels. In de legs daarna roept Rens meermaals dat het format ‘toch wel erg lang is’ en dat bleek helaas ook. Alle resterende legs gingen naar Martijn, die daardoor een 7-4 overwinning bijschrijft. Op het bord ernaast zien we Noah in actie die de taak kreeg om een de in-vorm zijnde Kees te bedwingen. Die ging op zijn beurt vrolijk verder met waar hij tegen Raoul mee bezig was en checkte de eerste leg met een 110 finish. Ook de daaropvolgende leg schreef Kees op zijn naam, waarna de arm even haperde. Noah kwam sterk terug en wist zelfs een voorsprong te noteren (3-2). Dit waren echter zijn enige wapenfeiten waardoor Kees uiteindelijk relatief eenvoudig door kon zetten en een 7-3 overwinning boekte. De laatste partij in deze sessie ging het snelst. Tom en Jan namen het tegen elkaar op en helaas voor Jan was hij niet opgewassen tegen de dadendrang van Tom. Op 0-2 kon Jan de eer redden (1-2) maar daarna was het helaas gedaan. Met een 7-1 overwinning pakt Tom de volle buit deze avond en nestelt zich bovenaan!

Sessie 3

In de laatste sessie van de avond namen puntloze Dennis en Rens het tegen elkaar op en wisten dat er in ieder geval één van de 0 af zou komen. Rens heeft ondanks het resultaat tegen Martijn toch enig vertrouwen getankt om zijn goede spel door te trekken in deze partij. Dennis maakte het hem echter wel lastig in het begin maar wist de dubbels niet te vinden. Pas in de 4e leg lukt het hem waardoor hij zich terugbracht in de partij (1-3). Dennis pakte ook de 5e leg (2-3) waardoor er een reactie van Rens vereist was. Die wist de dubbels weer te vinden en bracht het verschil weer terug naar 3 (2-5). Met een goede 8e leg (met 180-er) bracht Dennis zichzelf weer terug (3-5) maar hier bleef het helaas bij. Rens bekroonde zijn goede spel deze avond met de eerste punten en wist die met een 7-3 overwinning te behalen. Naast hen mocht Noah het nu opnemen tegen Roel, die ondanks een prima wedstrijd toch zijn meerdere moesten erkennen in Tom. Maar dat telt uiteraard niet in deze partij. Het ging gelijk op tussen de heren tot 2-2, waar Roel sterker werd en Noah teveel dubbels mist. Zoveel dubbels zelfs dat hij helaas geen legs meer op zijn naam wist te schrijven en Roel de volle buit pakt met een 7-2 overwinning. Wie goed heeft opgelet mistte tot dusver de naam van Jon nog in dit verslag. Waar hij de eerste sessie mocht aantreden als schrijver, was hij de 2e sessie ‘vrij’ door de afwezigheid van Henk. Dus mocht hij nu pas aantreden, maar zal zijn wedstrijd tegen Raoul snel willen vergeten. Die was op zijn beurt erop gebrand om na het gelijke spel tegen Kees ook een overwinning bij te schrijven. Met maar liefst 3 180-ers in deze partij walste Raoul over Jon heen die niets anders restte dan de eer te redden op 5-0. Hierna ging Raoul vrolijk verder en maakte er vrij snel 7-1 van. De langste partij van de avond bewaarden we voor het laatst. Martijn mocht zich opmaken voor 12 legs daar hij de degens mocht kruisen met Kelly. Van wie wij weten dat haar wedstrijden over alle 12 legs gaan en vooralsnog altijd netjes verdeeld worden over haar en haar tegenstanders. En hoe de wedstrijd ook verloopt (zo verspeelde ze een voorsprong tegen Noah en vocht ze zich knap terug tegen Tom) uiteindelijk staat er een 6-6 op het bord na 12 legs. Zo ook vanavond. Martijn pakt een comfortabele 5-1 voorsprong en rekende zich misschien al rijk. Dat had hij verkeerd ingeschat omdat 5 legs later hij tegen een 6-5 achterstand aan keek. De aanwezigen dachten ‘zou het dan toch’? Maar jammerlijk genoeg voor Kelly was Martijn scherper in de laatste leg op de dubbel en resulteerde dit in het derde gelijkspel in de competitie van Kelly. Vooral de spanning in deze wedstrijd maakte het bijzonder leuk om naar te kijken!

Zo kwam er een einde aan een leuke, gezellige en spannende avond in Wamel. Dit brengt ons tot de volgende statistieken:

Sessie 1 Resultaat Sessie 2 Resultaat Sessie 3 Resultaat
Dennis Jan 2 7 Jon Henk Dennis Rens 3 7
Roel Tom 2 7 Rens Martijn 4 7 Roel Noah 7 2
Kelly Henk Noah Kees 3 7 Kelly Martijn 6 6
Raoul Kees 6 6 Jan Tom 1 7 Raoul Jon 7 1

De stand na de tweede speelavond:

Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Legs won Legs lost Legsaldo
1. Tom Robben 4 3 1 0 7 27 9 18
2. Raoul Hendriks 4 3 1 0 7 27 10 17
3. Kees van der Horst 4 3 1 0 7 27 17 10
4. Martijn Schoenmakers 4 2 1 1 5 23 19 4
5. Jon Jochijms 3 2 0 1 4 15 11 4
6. Roel Theunissen 4 2 0 2 4 21 20 1
7. Jan Derks van de Ven 4 2 0 2 4 18 21 -3
8. Kelly Streef 3 0 3 0 3 18 18 0
9. Rens Verriet 4 1 0 3 2 16 24 -8
10. Noah Houtzeel 4 0 1 3 1 13 27 -14
11. Henk Overvliet 2 0 0 2 0 0 14 -14
12. Dennis Aalbers 4 0 0 4 0 13 28 -15

Night 3

Datum: Maandag 13 november

Locatie: DC de Rijnvogels, Driel

Locatie open: 19:00 uur

Start wedstrijden: 20:00 uur

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *