Afgelopen vrijdag, 28 mei, werden in een volgepakt Matchtroom de halve finales en de finales van de beide bekertoernooien gespeeld. In de Rivierenland Masters werden The Diehards en Darts.Comm in de eerste halve finale aan elkaar gekoppeld. Darts.Comm won deze halve finale overigens gemakkelijk met 5-1. De andere halve finale was een ander verhaal. De nummer één en twee van de Eredivisie werden in de halve finale tot elkaar veroordeeld. Na de vier singles stonden De Daltons al met 4-0 voor en het vijfde punt leek een kwestie van tijd. Maar dat de mannen van de Koetshuis Rebels zich niet zomaar aan de kant lieten zetten bleek ook nu weer. Ze kwamen in de koppels geheel terug en maakten in het laatste koppel 4-4. De bierronde moest hier dus de beslissing brengen. En De Daltons trokken hier aan het langste eind en mochten dus de finale gaan spelen tegen Darts.Comm. En ook deze wedstrijd ging niet zonder slag of stoot. Pas in het vierde koppel werd de partij beslist: 5-3. En zo mogen De Daltons zich bekerwinnaar noemen van het Masters toernooi.

In de Rivierenland Trophy was het minstens zo spannend. In de eerste halve finale werd 't Fuske 3 gekoppeld aan Koetshuis-Reek 2. Al snel bleek dat 't Fuske 3 alle zeilen bij moest zetten om nog iets van deze halve finale te maken. Maar tevergeefs, Koetshuis-Reek won gemakkelijk met 5-1. De andere halve finale ging tussen de Klits Gangsters en Net Nie. Lang ging het redelijk gelijk op, maar de Klits Gangsters wonnen toch de halve finale in een spannende strijd met 5-3. En dan was daar de finale. Hoe het kwam weten we niet, maar Koetshuis-Reek 2 moest continu tegen een achterstand aankijken. Na het tweede koppel stond het al 4-2 voor de Klits Gangsters. Ook hier zou het dus snel beslist kunnen zijn. Maar kennelijk was het Rebels-virus overgewaaid naar team 2, want ze lieten zich niet zomaar uit het veld slaan. Ze kwamen in de twee volgende koppels helemaal terug tot 4-4 en ook hier moest de bierronde dus de beslissing brengen. In het heetst van de strijd werden de nodige dubbels gemist en beide teams konden met de prijs naar huis gaan. Maar door het missen van Koetshuis-Reek 2 op de beslissende momenten gingen de Klits Gangsters er uiteindelijk vandoor met de prijs, de Rivierenland Trophy.

Een prachtig einde van het bekertoernooi dus. Maar er is nóg een prijs te vergeven. De Rivierenland Cup staat ook nog op het programma, de wedstrijd tussen de beide bekerwinnaars dus. Deze wordt a.s. vrijdag, 4 juni, gespeeld op een nog nader te bepalen locatie. De winnaar hiervan mag op 13 juni a.s. deelnemen aan de landelijke bekerkampioenschappen.

Wij feliciteren tot slot alle prijswinnaars met hun behaalde resultaten.

Tekst: Micha Jans