Het LaCo team van RDB ging op bezoek bij DBBR in Leiden. Vooraf hadden zich een behoorlijk aantal vaste krachten van RDB afgemeld dus TC Andre Klomp had enkele reserve leden moeten roepen. Vervolgens bleek ook nog eens dat Johnny Verstraaten op de dag zelf niet aan de kleding voorschriften voldeed en dus niet opgesteld kon worden.

Van te voren beloofde dit een spannende wedstrijd te worden want het gat tussen de nummer 2 en 3 uit poule A is niet al te groot. Het begin ging dan ook gelijk op: Alexander Holland speelde goed en won achteraf relatief makkelijk. Sander Oosterbaan begon ook goed (o.a. 15 darter) maar moest na het missen van de nodige dubbels toch de nipte overwinning aan de Leidense opponent laten.
Andrew Brewer speelde niet slecht maar werd toch met maar liefst 3-0 aan de kant gezet en Patrick van Olderen speelde een hele slechte partij maar had het geluk dat de tegenstander ook slecht gooide, Patrick won uiteindelijk door de snelle dubbels. Roy van Beem won met overmacht van een ook niet slecht spelende tegenstander waardoor er een 2-3 voorsprong werd bereikt.

Maar helaas, toen begon het drama. Danny Gietman had zijn dag niet, of de aanwezige persoonlijke supporters hier debet aan waren zullen we nooit weten maar in een slechte partij trok hij met een 3-2 nederlaag aan het kortste eind. Andre Sunnen kon in een redelijke partij het niet bolwerken tegen zijn tegenstander en Henk Breunese speelde ook niet goed en verloor zelfs met overmacht. Jan Kadmayer kwam nog heel dichtbij maar kon de beslissende dubbel niet gooien. Opeens keek RDB tegen een 6-3 nederlaag aan.
Het werd nog erger; De eerste twee koppels werden ruimschots verloren en toen was het zelfs 8-3, een debacle voor het RDB team kondigde zich aan.
Maar invaller Robert Jan Heijnen deed, samen met Andrew, het tij keren en na 5 verloren partijen haalden zij toch weer een punt voor RDB binnen. Sander en Jan keken die kunst af en haalden ook hun punt binnen. Het eerste trio werd nog afgestaan maar de andere twee werden een prooi voor RDB. Een opvallende rol was weggelegd voor Johnny. Nadat hij dispensatie had gekregen van de tegenstander om toch in deze kleding mee te mogen spelen deed hij dat zeer goed. De tegenstander heeft deze clementie achteraf ongetwijfeld betreurd. Mede hierdoor en een opleving van de inzet van de overige teamleden die niet bij de pakken gingen neerzitten, werden de andere twee trio’s alsnog binnen gesleept. Toen Roy ook nog eens de captains game met zeer hoogstaand spel won stond er “slechts” een 9-8 verliespartij op het scorebord.

“Natuurlijk niet leuk”, aldus Andre Klomp, “maar gezien het verloop had het veel erger kunnen zijn en in de stand kunnen we dit hebben: we staan nu nog 3 punten op ze voor en we krijgen ze thuis nog. Als dan ook het aantal afzeggingen wat minder is dan kunnen we daar het verschil maken.”

De volgende wedstrijd van het RDB LaCo team is al op 31 januari, dan gaat de reis naar Hengelo (ov) waar DVO de tegenstander is.