Ook de SubTop League is gestart!

Op de avond dat storm Ciaran over Nederland raasde, werd de nieuwe individuele competitie ‘SubTop League’ afgetrapt in Gendt. Hierbij staat er veel op het spel; leuke avonden met een hoog niveau, een ticket voor deelname aan de gloednieuwe internationale toernooien georganiseerd door de ADC en een plek in de Premier League volgend seizoen. Met 11 heren en één dame hebben we de eerste editie afgetrapt, die de komende weken langs verschillende RDB locaties zal trekken.

Night 1 – de Klok Gendt

De eerste wedstrijden zagen enkele uiteenlopende wedstrijden. Die eeuwige strijd met de dubbels doen vermoeden dat sommige partijen eenzijdiger waren dan ze daadwerkelijk waren. Op bord 1 zagen we een Groesbeeks onderonsje tussen Jon Jochijms en Rens Verriet. Een vermakelijke wedstrijd waarbij Jon sterk was op z’n dubbels en de wedstrijd daardoor eenvoudig naar zich toe trok: 7-1. Op het bord ernaast namen Noah Houtzeel en Martijn Schoenmakers het tegen elkaar op. Martijn schoot uit de startblokken en nam een 4-0 voorsprong. Noah vocht zich terug in de wedstrijd en kwam terug tot 4-2, wat voor Martijn reden was om z’n rug te rechten en de eerste punten binnen te halen: 7-2. De meest gelijk opgaande wedstrijd zagen we in de strijd tussen Kees van der Horst en Jan Derks van de Ven. Na 1-0, 1-1, 2-1, 2-2, 3-2 en 3-3 was het Kees die de dubbels in de daaropvolgende legs vond en er geen meer afstond: 7-3. De laatste wedstrijd was helaas het meest eenzijdig. Tom Robben vond 7 keer de dubbel tegen een zeker niet onverdienstelijk spelende Henk Overvliet om de eerste whitewash van de avond te noteren: 7-0.

In de tweede sessie zagen we kersvers RDB-lid Dennis Aalbers debuteren in de SL tegen een ontketende Jon Jochijms. Die nam een 5-0 voorsprong en dwong een reactie van Dennis af. Die wist 3 legs op rij te noteren om terug te komen tot 5-3. Even leek het erop dat Dennis z’n comeback kon vervolmaken maar miste helaas de dubbel. Jon stoomde daarop door en boekte met 7-3 zijn tweede overwinning van de avond. Op bord 2 zagen we opnieuw een Groesbeeks onderonsje. Rens zag nu dat Roel Theunissen zich meldde voor deze partij. In een mooie partij met een ‘180-er uit het niets’ en 3(!) 100+ finishes ging het lang gelijk op (tot 3-4), maar was Roel net wat doortastender naar het einde toe en wist een mooie 4-7 overwinning te noteren. En met deze twee zeer aantrekkelijke partijen waren we er nog niet in deze sessie. Noah had z’n handen vol aan Kelly Streef die zich na een achterstand knap terugvocht in de wedstrijd en het eerste gelijkspel van de competitie wist te noteren: 6-6. Voor Noah een fijn punt na zijn verloren eerste partij en voor Kelly vooral een beloning voor het niet opgeven. Voor de neutrale toeschouwer vooral leuk om zo’n spannende partij te zien! Als afsluiter van de sessie zagen we Martijn het lastig hebben tegen nieuwbakken RDB-lid Raoul Hendriks. Met een zeer hoog niveau was het Raoul die binnen no-time een 0-3 voorsprong had genomen. Martijn gaf niet op en noteerde 2 legs achter elkaar om terug te komen tot 2-3 maar zag Raoul daarna weer enigszins weglopen. Met hoge gemiddeldes van beide kanten kwam het op de dubbels aan en Raoul vond deze makkelijk deze avond. Nadat alle kruitdampen waren opgetrokken stond er een een 3-7 overwinning voor Raoul op het bord. Martijn begint daarmee met een winst- en verliespartij aan deze competitie. Maar met 11 speelrondes is er geen enkele man overboord en kan het nog alle kanten op!

In de derde en laatste sessie van de avond was het te merken dat de eerste zenuwen afgeschud waren en het aantal legs vooral er voor zorgden dat iedereen ‘lekker ingegooid’ was. Het format is een stuk langer dan er in de reguliere competitie geldt, maar werd door alle deelnemers als zeer prettig en leuk ervaren. Op bord 1 continueerde Kees zijn goede spel tegen Dennis, die op zijn beurt gebrand was om sterker te starten dan in zijn eerste partij. Het ging lang gelijk op maar zoals eerder op de avond gezien is een break wat later in de wedstrijd meteen doeltreffend. Het was Kees die op 5-5 de break afdwong en deze voorsprong niet meer uit handen gaf: 5-7. Hiermee begint Kees sterk aan de competitie met 4 punten uit de eerste twee wedstrijden en vestigt zich bovenaan met o.a. Jon. Op bord 2 zagen we dat Jan zich wilde revancheren voor zijn verlies in de eerste sessie. Roel moest zijn slachtoffer worden, maar die weerde zich kranig. Op 5-4 kreeg Jan, na gemiste pijlen van Roel, een uitgelezen kans om een verschil van 2 legs op het bord te noteren en faalde niet. Op 6-4 was het Roel die een goede leg gooide (6-5) en even mocht denken aan een punt, maar Jan was het net te snel af en wist daarmee de overwinning veilig te stellen: 7-5. In deze sessie zagen we ook Henk weer in actie. En die trof het helaas niet. Hij mocht het opnemen tegen Raoul, die zijn goede vorm doortrok en genadeloos was op z’n dubbels. Hiermee noteerden we de tweede whitewash van de avond. Daarmee vestigt Raoul zich mede aan kop, voor Henk resteert vooralsnog de rode lantaarn. Maar ja, iemand moet die dragen en voor Henk betekent dit dat het vanaf hier alleen maar beter kan gaan. Oh, we kregen ook nog een toetje. Tom en Kelly maakten er namelijk een heerlijke partij van. Na 13 pijlen stond Kelly met 1-0 voor en zei Tom ‘zo, we zijn begonnen’. Dit soort partijen tonen aan dat er veel talent onder onze leden bevindt. Je kon je aandacht niet van de wedstrijd afhouden of er stond weer een andere score op het bord. 3-1 voor Kelly werd 3-4 voor Tom en Kelly nam weer een voorsprong op 5-6. Hier vergeet ze zichzelf te belonen door de beslissende dubbel in de 12e leg te gooien en was het Tom die deze wel vond. Met het tweede gelijkspel van de avond (en Kelly) gaan beiden ongeslagen door naar Night 2.

Het was een bijzonder gezellige avond met veel leuke partijen en vooral een heel goede onderlinge sfeer. We hopen dit volgende week dunnetjes over te doen als de SubTop League afreist naar Wamel, om daar in het VTC de tweede serie wedstrijden te spelen. Dit echter zonder Henk, die zich helaas i.v.m. werkverplichtingen moet afmelden. Zijn wedstrijden schuiven dan ook door naar 7 december.

Stand na Night 1

Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Legs won Legs lost Legsaldo
1. Raoul Hendriks 2 2 0 0 4 14 3 11
2. Jon Jochijms 2 2 0 1 4 14 4 10
3. Kees van der Horst 2 2 0 1 4 14 8 6
4. Tom Robben 2 1 1 0 3 13 6 7
5. Roel Theunissen 2 1 0 1 2 12 11 1
6. Martijn Schoenmakers 2 1 0 1 2 10 9 1
7. Kelly Streef 2 0 2 0 2 12 12 0
8. Jan Derks van de Ven 2 1 0 1 2 10 12 -2
9. Noah Houtzeel 2 0 1 1 1 8 13 -5
10. Dennis Aalbers 2 0 0 2 0 8 14 -6
11. Rens Verriet 2 0 0 2 0 5 14 -9
12. Henk Overvliet 2 0 0 2 0 0 14 -14

Bijzondere resultaten:

180-ers 100+ Finishes
Jon Jochijms 1
Rens Verriet 108
Noah Houtzeel
Martijn Schoenmakers 1
Kees van der Horst 1
Jan Derks van de Ven
Tom Robben 1
Henk Overvliet
Dennis Aalbers
Roel Theunissen 1 100, 102, 105
Kelly Streef 1
Raoul Hendriks

Night 2

Locatie: VTC Wamel, Wamel

Locatie open: 19:00 uur

Start sessie 1: 20:00 uur

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *