Open Mid. Nederland: Kristie Struker en Gaby Jane Ebbers!

Op het Open Midden Nederland in een fonkelnieuwe sporthal in Almere won Kristie in de finale met 3-2 van Gaby Jane bij de meisjes. Het eerste NDB jeugdrankingtoernooi ooit waarin 2 leden van de RDBjeugd tegenover elkaar stonden !

Voor Gaby Jane was het eindelijk weer eens een toernooi waarin ze liet zien wat ze kan.
De drie vorige toernooien waren dramatisch slecht verlopen, elke keer de eerste ronde eruit.
Heel erg frustrerend omdat ze gemakkelijk bij de top 4 van de meisjes moet kunnen meedraaien. Maar zoals zo vaak gaat als je eenmaal je eerste partij wint dan gaat het weer lopen en dat was dit keer ook zo. Ook Lynn Poolen (Ned. Team en Winmau) moest eraan geloven en wel met duidelijke cijfers 3-0.
In de finale tegen Kristie ging het voortvarend met Gaby Jane. Ze pakte twee legs op rij en heeft diverse matchdarts gehad. Maar Kristie gaf niet op en pakte haar kans op 2-2.
In de vijfde leg was het Kristie die de matchdarts benutte.
Kristie is dit jaar ongenaakbaar en heeft van de vier toernooien er al 3 gewonnen. Een toernooi heeft ze niet meegedaan vanwege vakantie.
In haar laatste jaar bij de meisjes wil ze toch nog graag Nederlands kampioen worden en in haar streven is ze al goed op weg.

Bij de aspiranten pakten Mike van Erp, Patrick Hendriks, Sinan Sankaya en nieuwkomer Yuri Koolhout hun eerste punt dit seizoen. Vooral Patrick was hier erg blij mee want hij stond na afloop te dansen en te springen aan de baan. Aan allebei oren een telefoon om het nieuws door te geven aan de achterban.

Bij de junioren werden door verschillende spelers ook weer punten gepakt.
Het verst kwamen dit keer Roy van Beem en Gilbert van der Meijden. Beiden behaalden de laatse 8. Roy wist onderweg nog Maarten Pape en Daniel van Mourik uit te schakelen.
Roy kon scorend soms niet mee maar was zeer scherp op de dubbels die door beide topspelers bij de jeugd op de beslissende momenten gemist werden.
Gilbert strandde ook bij de laatste 8 maar blijft hoog op de ranglijst staan bij de junioren.
Drie kwartfinales en winst in Venlo betekent een tweede plaats op de ranking omdat zijn directe concurrent Boyd Meijer dit toernooi in Almere wist te winnen.

Felicitaties voor Kristie en Gaby Jane en duimpje ophoog voor onze aspirantjes, voor Roy en Gilbert en voor de anderen die punten pakten.

Op 16 december is het volgende NDB toernooi en wel de Open Noord Nederland in Leek.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *