Het was een lange rit naar Baard in Friesland voor de topper in Poule A van de LaCo. Thuis had RDB verloren en was nu op een revanche uit. Maar helaas…. met maar liefst 12-5 kreeg RDB een flink pak slaag.

In diverse partijen was dit grote verschil echter niet te zien. In maar liefst 8 van de 17 partijen kwam het niet alleen aan op de laatste beslissende leg maar zelfs op de laatste pijl. Maar helaas wist RDB daarvan maar één in hun voordeel te beslissen. Wat de oorzaak was: de lange reis, katers, vermoeidheid, het mooie lenteweer: verzin maar wat, maar feit was dat het over de hele linie net niet lukte.

Van de singles wisten alleen Roy van Beem en Alexander Holland hun partij te winnen. De koppels werden nog eerlijk verdeeld maar van de trio’s kon er maar één gewonnen worden.
Kortom een blamage. Gevreesd moet worden dat de tweede plaats verloren is gegaan (de uitslagen zijn nog niet allemaal binnen). Die tweede plaats gaf recht op de play offs aan het einde van het seizoen.

Maar RDB heeft het nog in eigen hand. De laatste poulewedstrijd wordt thuis gespeeld tegen de nieuwe nummer twee: DBBR. Misschien kan in een rechtstreeks duel de zaak alsnog gered worden.