Het dames LACO-team van de RDB heeft op zaterdag 20 juni een enorm knappe prestatie geleverd op de LACO-finaledag in Nieuwegein door de tweede plaats te grijpen in de landelijke competitie. De eerste wedstrijd van de dag, de halve finale, werd gespeeld tegen de dames van de Venlose Dart Organisatie. En na de zinderende play-off-dag van vorige week lieten onze dames opnieuw zien over een enorm hoog niveau en uithoudingsvermogen te beschikken. Na een spannende strijd werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 6-4.

De finale werd gespeeld tegen de dames van DSWN, de regerend kampioen, vorige week in de play-offs ook tegenstander van de RDB. Onze dames lieten zich niet opnieuw, in tegenstelling tot vorige week, naar de slachtbank leiden en haalden alles uit de kast. Winst en verlies lagen in de single- en koppelpartijen dicht bij elkaar. Na de singles stond er echter al een 4-1 achterstand op het scorebord en leek de tweede plaats het hoogst haalbare. Eén koppelpartij werd daarna nog gewonnen, maar de eindstand werd uiteindelijk 6-2 voor DSWN.

En de tweede plaats vinden wij dan ook een prachtige prestatie en daarom feliciteren wij onze dames van harte met dit geweldige resultaat!

Wij willen onze dames, Ellis Burink, Martine Dantuma, Kristie Struker, Ester Wagemans, Sacci Koelman, Sandra Kinkelaar, Kim Eykelenboom, Nicole Gundlach, Corine Jansen en natuurlijk onze coach Jolanda Schotte, bedanken voor een geweldig seizoen!

Maar daarmee was de mooie zaterdag nog niet voorbij, want ook de Gelderland Cup stond deze avond nog op het programma, de jaarlijkse strijd tussen de ADO en de RDB, deze keer gehouden in Randwijk’s Hof in Randwijk. Vorig jaar ging na een 3 jaar lange hegemonie van de RDB de beker naar de ADO, en was het dus aan onze teams de beker opnieuw binnen onze gelederen te halen.

Helaas was het eredivisieteam van de ADO verhinderd, waardoor wij ook ons eredivisieteam, de Snor, moesten missen. De andere vier teams, EDC-Zuid 1, Koetshuis-Reek 1, Koetshuis-Reek 3 en ’t Centrum Milsbeek moesten er dus voor zorgen dat de beker weer onze kant op kwam. En zo zou het kunnen gebeuren dat er een gelijke eindstand zou ontstaan na het spelen van allevier de wedstrijden. En zo gebeurde. ’t Centrum Milsbeek verloor met 7-1 van Sjonnies 5, 1-0 voor de ADO dus. Koethuis-Reek 3 deed het aanmerkelijk beter en won de wedstrijd met 7-2 van Fire Bulls. De tweede en eerste divisie moesten dus de beslissing brengen. Koetshuis-Reek 1 boog een bijna uitzichtloze 6-3 achterstand tegen DC de Sok om in een 7-6 winst. En daarmee werd het 2-1 voor de RDB. EDC-Zuid 1 zou het derde en beslissende punt binnen moeten halen tegen DC De Snip. Na 11 gepeelde wedstrijden stond de stand op 5-6 en EDC kon in de twaalfde partij de stand gelijk proberen te trekken om voor een zinderend slot te kunnen gaan zorgen. Maar helaas gebeurde dat niet en DC De Snip won met 7-6.

En daarmee ontstond er een gelijke eindstand van 2-2 tussen de RDB en de ADO. Daarmee zou er geen winnaar komen en dus werd vooraf aan het toernooi, door de organisatie besloten het aantal gewonnen legs de beslissing te laten brengen. De ADO behaalde 67 gewonnen legs en de RDB 81. En daarmee kwam de Gelderland Cup na een jaar afwezigheid terug naar de RDB.

Een mooi slot van deze prachtige zaterdag. Tot slot bedanken wij al onze teams en medewerkers van de RDB voor hun inzet en wensen de teams die volgende week nog naar de landelijke kampioenschappen gaan heel veel succes!

Tekst: Micha Jans