De dames van de RDB hebben afgelopen zaterdag opnieuw de finaledag bereikt van de Landelijke Competitie. De FDB uit Friesland, DONHN uit Noord-Holland en de DWSN uit Den Haag waren de tegenstanders.

De dag ging voortvarend van start tegen de dames van de FDB. Na de singles leek de winst all bijna binnen, ze werden allemaal gewonnen zodat er een 5-0 tussenstand te noteren viel. Slechts één koppelpartij was nog nodig om de winst snel binnen te halen. Maar de tegenstanders liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en pakte twee van de vier koppelpartijen. De winst was daarmee wel binnen met een 7-2 tussenstand. De teamronde en de captainsgame werden ook gewonnen en dus een ruime 9-2 overwinning, een overwinning die later van cruciaal belang zou zijn.

De tweede partij ging een stuk moeizamer tegen de sterke dames van de DONHN. Onze dames schoten goed uit de startblokken en kwamen 4-1 uit de singles. Maar daarna kwam er op het midden van de dag toch enige zand in de wielen in de koppels die niet lekker liepen. De winst werd in de koppels echter wel binnen gehaald maar de dames van de DONHN gaven flinke tegenstand waardoor er een moeizame 6-5 uit het vuur werd gesleept. Twee van de drie partijen gewonnen en dus door naar de finaledag zou je kunnen denken. Maar zo eenvoudig was dat allemaal niet.

Tegen DSWN moest er op het eind van de dag nog flink hard aan getrokken worden. Onze dames keken continu tegen een achterstand aan en het lukte niet deze in een voorsprong om te buigen gedurende de partij. Na vijf bloedstollende singles, die bijna allemaal in 3-2 eindigden keken onze dames tegen een 3-2 achterstand aan. In de koppels ging het net zo, alle partijen tot het einde spannend, maar de achterstand bleef: 6-3. DSWN had de winst binnen, maar dat was voor hen nog niet genoeg om door te gaan, daarvoor was nog één punt nodig. Voor de RDB-dames was de opdracht nog moeilijker. De laatste twee partijen moesten gewonnen worden om door te gaan naar de finaledag, bij één punt voor DWSN zouden onze dames niet doorgaan. Nog één keer werd de rug gerecht en kwam de ware teamgeest weer naar boven. De teamronde werd gewonnen en dus stonden DSWN en de RDB precies gelijk in het aantal gewonnen partijen gerekend over de hele dag. De allerlaatste partij zou de beslissing brengen. En de uiterst koele Djamilla Kroon liet zich niet uit het veld slaan en won de laatste captainsgame met 3-0.

En zo kropen de RDB-dames na een ware thriller door het oog van de naald en mogen zij zich melden op de finaledag die op 3 juni op het programma staat. Tegenstander in de halve finale is dan de VDO uit Venlo.