In de zevende speelronde van de Landelijke Competitie hebben de RDB-dames opnieuw een ruime zege geboekt. Werd het eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd nog 7-4 tegen de dames van DWSN, deze keer werd het in Den Haag een nog ruimere zege: 8-3.

Onze dames vlogen opnieuw hard uit de startblokken. De eerste 3 singles werden gewonnen en Marije Polman gooide in de eerste single van de dag ook nog eens een hele knappe 152-finish. In de twee opvolgende singles werd er over de volle vijf legs gespeeld maar vielen helaas uit in DSWN-voordeel waardoor de wedstrijd nog alle kanten op kon. Maar daar dachten onze dames in de koppels heel anders over. Alle vier de koppels werden dan ook gewonnen en zo stond er dus al een 7-2 voorsprong op het scorebord. In de teamronde was de wedstrijd al veranderd in een dolle vrolijke bende van beide kanten, maar onze dames wisten deze ook nog te winnen. Aan Larissa Smits de schone taak het laatste punt binnen te slepen in de captainsgame. En ook deze moest weer over de volle vijf legs worden gespeeld en viel helaas niet in RDB-voordeel uit. Maar toch weer een hele mooie 8-3 overwinning waarmee onze dames nu tweede in de poule zijn maar nog altijd uitzicht kunnen houden op de koppositie. En zo hadden we wederom een leuke en gezellige dag, waar de tegenstanders ook zeker aan bijgedragen hebben.

De volgende speelronde laat nog even op zich wachten, pas op 15 februari 2020 gaat de Landelijke Competitie verder, dan met de thuiswedstrijd tegen DBMN. Alle dames, heren en uw verslaggever wensen iedereen fijne feestdagen toe.