Gisteren was de start van de Landelijke Competitie (LaCo). Voor onze RDB-dames stond de eerste wedstrijd in een serie van 10 op het programma, de uitwedstrijd tegen SDC in het mooie Wijhe.  

 

Renate Otten mocht het spits afbijten en zette meteen de toon door haar wedstrijd met 3-0 te winnen. De tweede partij was voor Sandra Bouwman, een tijdje weggeweest uit het damesteam, maar weer terug op het nest. En dat alle (nieuwe) begin soms best moeilijk is bleek nu, want ze moest met 3-0 haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. Kelly Streef mocht als derde en zette onze dames weer op voorsprong met een 3-0 overwinning. Nieuwkomer Michelle Verberk leek geen last te hebben van enige zenuwen moest haar tegenstandster nog een leg gunnen, maar won de partij met 3-1. Ria Niemeijer deed in de laatste single hetzelfde, waardoor er een 4-1 tussenstand te noteren viel.

 

In de koppelpartijen ging het in het begin allemaal iets moeizamer. Renate en Michelle konden het niet bolwerken tegen de SDC-dames en verloren met 3-1. Sandra en Kelly moesten met dezelfde cijfers hun meerdere erkennen. Maar de knop ging weer om. Renate en Michelle lieten even zien wat ze echt konden en wonnen hun tweede koppelpartij met een verdiende 3-0. Tenslotte Kelly met wisselspeelster Monika van Malsen. Een mooie partij waarin Monika even liet zien hoe je dubbels moet gooien: 3-1. Een 6-3 tussenstand dus, waarmee de overwinning een feit was.

 

Twee punten waren er nog te halen: de teamronde en de captainsgame. Een spannende leg voor beide kanten maar die dubbel moet nog wel even gegooid worden. De RDB-dames hadden hun kansen, maar de SDC-dames trokken de partij naar zich toe.

Tenslotte mocht Ria in de captainsgame proberen het laatste punt binnen te halen. Aan het eind van deze dag een moeizame partij want na vier legs stond het 2-2 en moest een allesbeslissende leg de eindstand bepalen. Maar Ria beleef cool en won de partij waardoor er een 7-4 eindstand te noteren viel.

 

De eerste overwinning is hiermee al binnen, een mooi begin dus.

 

De volgende wedstrijd zal zijn op 17 oktober in onze thuislocatie D.C. de Rijnvogels in Driel, dan zijn de dames van de FDB uit Friesland de tegenstander. Tot dan!

 

En nog even een P.S. van onze RDB-dames. Ondanks de leuke en gezellige dag misten zij toch de aanwezigheid en gezelligheid van het herenteam. Waarvan akte. 

 

Ook de jeugd speelde gisteren hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Zij hadden als tegenstander DVO1. Helaas ging onze jeugd met 7-4 onderuit.