Opnieuw kunnen onze RDB-dames een overwinning aan de dit seizoen toch al indrukwekkende zegekar binden. Tegen de RDO uit Rotterdam werd vandaag in de gezellige thuiswedstrijd met 9-2 gewonnen.

In de singles leek het erop dat de partij vandaag dicht bij elkaar zou blijven. Zette Sharona onze dames nog op voorsprong, Marije kon het in de tweede partij met goed spel het in de beslissende leg toch net niet afmaken. Of dat ook te maken had met een invallende stroom- en kacheluitval weten wij niet. Djamilla kon in de derde partij ook niet winnen. De vierde en vijfde single moest in verband met de herstelwerkzaamheden in het pand even op een andere baan gespeeld worden. Jacqueline en Melanie lieten zich daar niet door uit het veld slaan en wonnen beide hun single partij. Met dus een 3-2 tussenstand op het scorebord

En dat dit jaar de koppels het ultieme wapen van onze dames is bleek ook vandaag weer. Alle vier de koppels werden met 3-0 gewonnen. En ook de hoge finishes bleven in hoogstaande wedstrijden niet uit. Marije wist in het 2e koppel 140 uit te gooien en Michelle gooide in het vierde koppel een nette 115-finish. En daarmee groeide de voorsprong naar liefst 7-2.

Ook in de teamronde wisten onze dames het hoofd koel te houden en wonnen deze partij. Aan Jacqueline de schone taak de captainsgame te spelen. En net als eerder in de singles won ze ook deze partij met 3-0, waardoor de partij met liefst 9-2 werd gewonnen en het legsaldo nog eens met +7 werd opgekrikt. Een mooie afsluiter van de eerste seizoenshelft waarin de dames 5 van de 6 partijen winnend hebben weten af te sluiten.

Als laatste kunnen we nog melden dat ook onze jeugd een flinke winst heeft geboekt. Zij wonnen vandaag met 10-1 van de KDO.

De Landelijke Competitie gaat even met winterstop, op 26 januari 2019 start de tweede seizoenshelft met de uitwedstrijd tegen SDC, waar ook onze heren weer bij zijn. De jeugd speelt op dezelfde dag de uitwedstrijd tegen FDB. Tot dan!