De RDB-dames hebben ook hun derde wedstrijd gewonnen in de Landelijke Competitie. In de kraker tegen DSWN uit Den Haag wisten ze er op het nippertje een 6-5 uit te slepen. De heren boekten hun eerste overwinning tegen de DORA.

Zoals altijd gingen de dames weer voortvarend van start. Alleen de derde single-partij werd uit handen gegeven zodat er na de singles al een 4-1 tussenstand te noteren viel. Twee koppels en de winst zou alweer binnen zijn. Maar dat liep even anders. In de koppels wilden de dubbels niet vallen en daardoor vochten de dames van DWSN zich terug tot een 5-4, alleen het derde koppel werd door de RDB gewonnen. En ook in de teamronde kon de winst nog niet op het scorebord komen. De schone taak aan Djamilla Kroon de eer te redden. Ze kwam nog 1-0 achter maar zoals wel vaker vocht ze zich terug en gaf in de derde en vierde leg nog even vol gas zodat er toch nog een 6-5 winst te noteren viel. Opnieuw een spannende partij tegen de dames uit Den Haag dus.

De heren moesten het deze zaterdag opnemen tegen de DORA. In de single partijen ging het gelijk op. Na de derde single keken onze mannen tegen een 2-1 achterstand aan, maar de drie erna waren weer in RDB-voordeel. De singles erna gingen weer naar de DORA: een 5-4 achterstand na de singles. En deze keer wisten onze mannen het goede gevoel door te trekken in de koppels en de trio’s die allemaal gewonnen werden en er dus eindelijk een winst bijgeschreven kon worden. Alleen de captainsgame werd nog aan de DORA gelaten met dus een mooie 11-6 eindstand. Dat biedt perspectief voor de volgende!

En de volgende wedstrijden zijn alweer snel: de heren spelen op 9 december thuis tegen DOGD uit Groningen, de dames spelen op 16 december hun volgende wedstrijd, uit tegen de FDB uit Friesland, en ook de heren zullen daar hun opwachting maken.