RDB-dames met ruime zege langs DBBR, RDB-heren opnieuw onderuit

De dames van de RDB hebben voor de tweede keer dit seizoen een ruime overwinning geboekt. Deze keer moesten de dames van DBBR uit Leiden hun meerdere erkennen. De heren boekten ondanks een sterk begin opnieuw een nederlaag.

De dames gingen ook deze keer weer voortvarend van start met het opvallende feit dat alle single partijen in een 3-1 eindigden, iets wat zelden voorkomt. Daardoor viel er na de single partijen wel een 5-0 voorsprong te noteren en moest er nog maar één punt worden behaald om de winst al binnen te hebben. En dat zesde punt kwam er gelijk al in de eerste koppelpartij. De wist was daarmee binnen en kon er nu nog gestreden worden voor een ruime zege. Die kwam er ook, al moesten onze dames nog wel twee punten toegeven in de tweede en vierde koppelpartij. Maar de teamronde en de captainsgame waren weer voor de RDB. En daarmee kwam er voor de tweede keer dit seizoen een 9-2 eindstand op het bord te staan.

Bij de heren liep het geheel anders. De altijd sterke heren van DBBR stonden na zes singles met 4-2 voor maar onze mannen vochten zich knap terug en namen zelfs een 5-4 voorsprong, dat beloofde nog een spannende tweede helft van de wedstrijd. Maar hoe anders ging het. Alle vier de koppelpartijen gingen verloren en dus moesten de laatste vier partijen gewonnen worden om er nog een krappe winst uit te slepen. Maar ook in de trio’s was de tegenstander veel te sterk en stond er al een 11-5 achterstand op het bord. Maar elk punt is er een, en dat bleek in de captainsgame die dan toch nog gewonnen werd waardoor er een 11-6 nederlaag genoteerd moest worden.

De RDB-heren moeten over twee weken alweer aan de bak, thuis tegen de mannen van BDC uit Den Bosch. De dames komen op 25 november weer in actie in en tegen DSWN uit Den Haag.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *