De RDB-dames hebben opnieuw de 2e plaats weten te veroveren in de Landelijke Competitie. Sporthal Corlaer in Nijkerk was ook dit keer het decor voor wederom een zinderende dag darts.

Onze dames moesten het in de halve finale opnemen tegen de DONHN (Dart Organisatie Noord-Holland Noord). De wedstrijd begon met een valse start. Na 3 singles keken onze dames al tegen een 3-0 achterstand aan maar trokken dit enigszins recht tot 3-2. Ook in koppels konden de dames de achterstand maar niet ombuigen. Een 5-4 achterstand was het gevolg en in de teamgame zou de wedstrijd dan ook wel eens afgelopen kunnen zijn. Maar dat lieten ze niet gebeuren en wonnen de partij waardoor er eindelijk een gelijke stand te noteren viel. De sologame ging all the way tot 2-2. En in de allerlaatste leg van de allerlaatste partij werd de winst toch binnen gehaald. Wat een enorme thriller!

In de finale was DSWN, net als vorig jaar, opnieuw de tegenstander. En ook dit keer bleek dit team een maatje te groot. Na de single-partijen stond er nog wel een 3-2 achterstand op het bord, het kon dus nog alle kanten op. Maar in de koppels lieten de dames van DSWN zien waarom zij de sterkste waren. Een 6-2 nederlaag was het gevolg voor onze dames, waarmee opnieuw de tweede plaats werd veroverd.

Wij zijn in ieder geval heel erg trots op onze dames en feliciteren het hele team met dit prachtige resultaat.