In de 9e speelronde van de Landelijke Competitie hebben onze RDB-dames wederom zeer goede zaken gedaan met een ruime overwinning op de nummer laatst in de competitie: DOGD.

De singles gingen niet allemaal even soepel en in bepaalde partijen was er zelfs een beslissende leg nodig om de overwinning te behalen. Uiteindelijk werden toch nog alle singels gewonnen en stond er al een 5-0 tussenstand op het bord, waarmee een ruime overwinning al vroeg voor het grijpen lag.
Maar de dames van DOGD hadden niet bepaald zin in een white-wash en dat lieten ze zien in de koppels. Twee van de vier koppels werden beslist in het voordeel van de tegenstander die sterk stonden te spelen. De andere twee partijen werden wel door onze dames gewonnen.
Met een 7-2 tussenstand werd de teamronde aangevangen en ook die werd gewonnen. De laatste partij, de captainsgame werd gespeeld door dezelfde twee speelsters als in de singles. En ook dat bleek een goede zet want ook die werd in RDB-voordeel beslist.
Net als in de uitwedstrijd eerder dit seizoen dus opnieuw een 9-2 overwinning. En omdat DONHN met 7-4 van DBMN won pakten onze dames ook nog eens de koppositie terug.

Op 9 maart staat de volgende kraker op het programma. Dan spelen onze dames tegen de nummer 3, DBMN. En op die dag spelen onze heren ook weer. Tot dan!