Afgelopen zaterdag stond er wederom een speelronde in de Landelijke Competitie op het programma. In onze thuislocatie DC de Rijnvogels in Driel was DONHN deze keer de tegenstander. Nog even ter herinnering: in de heenwedstrijd wonnen de heren met 13-4, de dames verloren met 6-5.

Bij de heren ging de strijd lange tijd gelijk op. Na de singles stond er een nipte 5-4 voorsprong op het scorebord, en ook na de eerste twee koppels bleef het dicht bij elkaar. Maar daarna gaven onze heren even flink gas door de twee volgende koppels en de eerste twee trio’s te winnen. Het derde trio ging nog naar de tegenstander maar daar hield het dan ook mee op. In een hoogstaande captainsgame werd het 11e punt binnen gehaald en zo boekten onze heren opnieuw een ruime overwinning en pakten zo de tweede plaats in de poule!

Ook bij de dames viel er een spannende partij te zien. Na de singles stond er ook daar een nipte 3-2 score op het bord. In de koppelpartijen trokken onze dames door naar 5-3 en vooral de laatste koppelpartij was een bloedstollende. De laatste ging over de volle 5 legs die toch uiteindelijk na de nodige missers in RDB-voordeel uitviel. Ook hier was de winst dus al vroegtijdig binnen. De teamronde moest nog aan de DONHN worden gelaten maar de captainsgame was weer voor ons waardoor er een 7-4 eindstand te noteren viel, waardoor ook onze dames een riante kans maken op de play-offs in juni.

De jeugd had deze dag wat minder geluk. In het verre Friesland verloren onze jonge telgen met 9-2.

De volgende ronde is alweer over 3 weken, dan spelen onze dames en heren de thuiswedstrijd tegen SDC.