RDB-heren in daverende kraker net niet langs DOGD

In de vijfde speelronde van de Landelijke Competitie is het de heren van de RDB net niet gelukt de winst tegen DOGD binnen te slepen. Er was echter wel een allerlaatste leg nodig om de beslissing te laten vallen.

En dat het een onvervalste kraker zou worden, daar zag het in het begin van de partij nog niet naar uit. In de singles gingen er slechts drie naar de RDB. De andere zes gingen naar de tegenstander, al was er in vele singles een vijfde beslissende leg nodig dus ook in dit geval zei de stand niets over de partijen zelf.

De achterstand moest dus worden omgebogen. Maar in de koppels lukte dat niet, de achterstand bleef drie punten en met een 8-5 tussenstand had de tegenstander dus nog maar één partij nodig om de winst binnen te halen. Maar hoe anders liep het. Dat onze mannen van onvervalste dartgevechten houden dat bleek ook nu weer.

De trio’s zijn net als in vorige seizoenen een wapen van de RDB-heren. En dat bleek ook nu wel weer. Door strategische keuzes werden de juiste mannen bij elkaar gezet en werden de drie zeer spannende trio’s allemaal gewonnen en dus werd de stand door strijd gelijk getrokken.

De captainsgame moest dus opnieuw de beslissing brengen en Niels van Zanten was degene die de klus moest afmaken. Maar de tegenstander liet zich niet zomaar kennen en na zes legs stond het dan ook 3-3 en moest de allerlaatste leg de beslissing brengen. Aan het eind van de leg werden de nodige dubbels gemist maar het lukte Niels niet de partij over de streep te trekken waardoor er met 9-8 verloren werd na een sportieve wedstrijd.

Teamgeest was ook deze zaterdag het toverwoord. En dat smaakt naar meer. Volgende week al reizen de heren af naar het verre Friesland voor de wedstrijd tegen de FDB. En dan komen ook de dames weer in actie.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *