De RDB-heren hebben in de 5e ronde van de Landelijke Competitie in een ware thriller de winst gepakt op de DONHN. Dat begon al in de singles die tot de 3-3 gelijk op gingen. De heren uit Heerhugowaard stoomden door tot een 5-3 voorsprong, maar onze heren brachten dit terug tot 5-4.
In de de drie opvolgende koppelpartijen was de aanzet tot deze thriller van een wedstrijd en enorm voelbaar. Deze werden alle drie gewonnen en daarmee pakten onze heren de voorsprong in de wedstrijd. Maar de DONHN leek het hier duidelijk niet mee eens en pakten zelf de de laatste koppelpartij waardoor de voorsprong nipt bleef: 7-6.
En na het eerste trio was het weer gelijk: 7-7. Het tweede trio ging naar de tegenstander en dus moesten onze heren het laatste trio winnen om nog kans te houden op de overwinning, en dat lukte in een bloedstollende partij.
De captainsgame werd opnieuw gespeeld door een ontketende Niels Haverdil, die net als in vorige wedstrijden uiterst koel en zakelijk de partij naar zich toe trok en daarmee haalde de RDB na een waanzinnige thriller toch de partij binnen.

Ook bij de dames werd het een lange, maar uiterst spannende middag. Opnieuw konden we een nieuwe speelster verwelkomen, te weten Marije Polman die in deze wedstrijd in de koppels haar debuut mocht maken. Het team is daarmee nu op volle sterkte.
En dat ons huidige damesteam over een enorme veerkracht beschikt bleek ook deze keer weer. Wederom ging het in de singles gelijk op tot een stand van 2-2. De laatste single was ook voor onze dames: 3-2 voor dus.
De vier koppels werden eerlijk verdeeld over beide teams, onderbroken door de eetpauze, maar de voorsprong bleef gehandhaafd en werd neer gezet op 5-4.
Het beslissende punt moest dus komen uit de teamgame of de captainsgame. In de slotfase van de teamgame werden de nodige dubbels door beide teams gemist waardoor het alle kanten op kon gaan, maar onze Sharona maakte het toch nog af waardoor de 4e winst van dit seizoen binnen was. Alleen de captainsgame restte nog en ook die werd in een wedstrijd over de volle lengte gewonnen.
Een eindstand van 7-4 op het bord dus. Daarmee zijn onze dames volgens onze berekeningen nu de koploper in de poule, een waanzinnige prestatie.

De volgende wedstrijd staat over twee weken alweer op het programma. De dames spelen dan de thuiswedstrijd tegen RDO uit Rotterdam. De heren zijn tot 26 januari vrij, wanneer de 2e helft van het seizoen begint.