RDB-heren lijden nederlaag, dames boeken knappe overwinning

De vierde speelronde van de Landelijke Competitie is gespeeld. Voor onze heren mondde dit uit in de tweede nederlaag op rij, de dames boekten de derde overwinning van dit seizoen 

De heren gingen wat moeizaam van start en keken na de eerste 2 singles al tegen een 2-0 achterstand aan. Maar in de opvolgende singles kwamen de punten. Na 8 singles, waarin in de 8e single een fantastisch spelende Jerry Kaldenberg zijn debuut maakte en deze 3-1 wist te winnen kwamen onze heren terug tot een 5-3 achterstand. Aan Sander Voz de schone taak dit tot 5-4 terug te brengen maar dat lukte helaas niet. Een 6-3 achterstand na de singles dus.
In de koppels ging de strijd weer gelijk op. Twee koppels werden gewonnen, twee koppels werden verloren en dus een 8-5 achterstand.
In de trio’s en de captainsgame werd er vervolgens geen punt meer behaald waardoor er een helaas op het eind een 12-5 nederlaag te noteren viel. 

De dames schoten tegen DBA opnieuw hard uit de startblokken en stonden na 3 singles al 3-0 voor. Alleen de 4e single moesten onze dames aan DBA laten maar de 5e single was weer in RDB-voordeel. Na de singles dus een 4-1 voorsprong.
Ook bij de dames gingen de koppels gelijk op. De eerst werd gewonnen zodat er nog maar één punt nodig was om de winst binnen te halen, maar dat duurde tot het laatste koppel voor dat ook gerealiseerd werd, met een 6-3 tussenstand gingen onze dames de laatste twee partijen in.
De teamronde was in een spannende partij voor onze dames. In de captainsgame was DBA nog net een maatje te groot. Toch een knappe 7-4 overwinning, de 3e van dit seizoen.

Over twee weken staat de volgende speelronde alweer op het programma, dan reizen we af naar het hoge noorden waar we in Heerhugowaard gaan spelen tegen de DONHN. Tot dan! 

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *