Het is de heren van de RDB niet gelukt om te winnen van de FDB uit Friesland. In de weddstrijd waarin de gemiste dubbels de boventoon voerden werd het 10-7 voor de Friezen.

Het was weer zo’n dag dat alles nét even de verkeerde kant op viel voor onze mannen. Iets dat ze eerder dit seizoen al vaker was overkomen. Dat begon al in de singles. Na de eerste twee leek het nog hoopvol met een 1-1 stand, maar na de eerste zes singles waren de gasten uit Friesland al uitgelopen naar 4-2. Er zou dus nog een 5-4 tussenstand uitgesleept kunnen worden om de schade nog te beperken, maar dat mocht helaas niet baten. Na de laatste single keken onze heren tegen een 6-3 achterstand aan.

De koppels en trio’s zouden normaliter hoop bieden de wedstrijd om te keren. Vaak lukt dat inderdaad ook, maar vandaag liep het allemaal niet zoals het zou moeten. Veel gemiste dubbels, en als de tegenstander dan net wat gehaaider is kan een achterstand niet meer worden weggewerkt. De koppels werden echter wel netjes verdeeld over beide teams en dus een 8-5 achterstand

De mannen uit Friesland hadden dus nog maar één punt nodig en die behaalden ze al in het eerste trio waardoor het verlies van onze heren al een feit was. Zaak dus om de achterstand zo beperkt mogelijk te houden en dat deden ze. De twee trio’s erna werden nog gewonnen. De daaropvolgende captainsgame moest ook aan de tegenstander worden gelaten waardoor er een 10-7 verlies geïncasseerd moest worden.

Het zal nu heel lastig worden de play-offs nog te halen, maar helemaal kansloos zijn de RDB-heren nog niet. De volgende wedstrijd is op 20 april, dan de uitwedstrijd tegen de BDC uit Den Bosch.