De RDB-heren hebben weer een belangrijke overwinning behaald in de Landelijke Competitie. In het hoge noorden in Groningen werd DOGD met 11-6 verslagen.

In de singles ging het zoals wel vaker helemaal gelijk op. Na acht van de negen singles stond het 4-4, en veel van de singles eindigden in 3-0 of 0-3. De negende single moest dus voor voorsprong zorgen en dat gebeurde dan ook.

Na een kleine pauze begonnen de heren aan de koppels. En het bleek dat de juiste mannen bij elkaar gezet werden, aangezien er slechts één punt werd weggegeven in de vier koppelpartijen waardoor er een 8-5 tussenstand te noteren viel, één punt verwijderd dus van de winst in de partij.

En dat zo’n eventueel winnend punt vaak in het hoofd gaat spoken hebben we al bij veel partijen gezien, maar deze keer werden de juiste trio’s opgesteld en lieten de mannen zich niet gek maken. Alledrie de trio’s werden gewonnen en dus was de winst met 11-5 al binnen.

Alleen de captainsgame restte nog maar die wist Jermaine Hermans helaas niet te verzilveren.

En daarmee boekten onze heren een zeer belangrijke 11-6 overwinning. Om de play-offs te halen moeten de komende drie wedstrijden allemaal worden gewonnen. En de eerste kans daarvoor is al komende zaterdag, 23 maart, thuis in Dubbel10 in Arnhem tegen de heren van de FDB uit Friesland.