De RDB-heren hebben geschiedenis geschreven. Voor het eerste wisten de mannen de landstitel binnen te halen door in een bloedstollende finale van BDC te winnen. De dames moesten het doen met de derde plaats nadat de halve finale in de allerlaatste leg verloren ging tegen DBBR.

De heren mochten met een uur vertraging het bal openen met een wedstrijden tegen de FDB uit Friesland. Ze gingen voortvarend van start en na de singles stond er al een flinke voorsprong op het scorebord. De hele wedstrijd moest uitgespeeld worden en na de koppels, de trio’s en de captainsgame stond er uiteindelijk een 12-5 eindstand op het bord. Maar om de landstitel binnen te halen moest een met een pauze van ruim 3 uur ook nog tegen BDC gespeeld worden.

Ondertussen waren ook de dames aan hun wedstrijd begonnen, de halve finale tegen DBBR (Bollenstreek). Een stroeve start zorgde ervoor dat er een krappe 3-2 voorsprong te noteren viel. De koppels moesten daarna het verschil gaan maken. En waar normaliter de koppels een groot wapen van onze dames is veranderde de voorsprong in een achterstand: 4-5. De teamronde en de captainsgame moesten dus allebei gewonnen worden om de finale te halen. Dat eerste lukte. En dus moest de allerlaatste partij gespeeld worden, waarin de dubbels het grote probleem waren en er na vier legs een 2-2 tussenstand op het bord stond. De allerlaatste leg moest dan maar de winst opleveren. Maar dat mocht helaas niet zo zijn. Ne veel gemiste dubbels gooide DBBR dan toch het winnende punt en was een derde plaats het resultaat na een seizoen met de nodige ups and downs, waar onze dames heel erg trots op mogen zijn.

Terug naar de heren. Rond 18.00 konden zij dan ook hun tweede wedstrijd gaan spelen tegen de Brabantse heren van de BDC. De mannen schoten uit te startblokken, slechts twee punten moesten onze heren toegeven en met een 7-2 voorsprong leek het kampioenschap alleen nog maar een kwestie van tijd. Maar dat liep net even anders. Na de vier koppelparijen hadden de heren van BDC zich terug gevochten tot 8-5. Één punt was er nog nodig voor de landstitel. Alledrie de trio-partijen werden tegelijk gespeeld maar dat duurde niet lang. Al na het uitgooien van de eerste partij werd het negende punt binnen gehaald en aldus de landstitel. Voor het eerst in de geschiedenis waren de RDB-heren de beste van Nederland na een geweldig seizoen.

Wij feliciteren onze heren met de landstitel en de dames met de derde plaats.

Kan een afbeelding zijn van 7 mensen en staande mensen