RDB-heren ruim langs SDC, dames boeken moeizame overwinning

De winterstop in de Landelijke Competitie is voorbij, en dus stond vandaag de eerste wedstrijd van de terugrondes op het programma. Tegenstander was SDC (Salland) in het prachtige Café Restaurant en Partycentrum Coelenhage in Wezep.

Onze heren moeten nog altijd vechten voor een plaats op de playoffs begin juni en dus was een ruime overwinning noodzakelijk. En dat daar geen woord teveel aan gezegd is bleek al in de singles. Al vlot werd er een 3-0 voorsprong genomen, maar de heren van SDC sputterden nog een beetje tegen en kwamen terug tot 4-2. Daarna denderden onze heren over SDC een en stonden na de singles met 7-2 voor. Ook alle koppels en de eerste twee trio’s gingen naar ons herenteam en stond er al een 13-2 voorsprong op het bord. Zouden de 15 punten dan nog kunnen worden volgemaakt? Het antwoord hierop moet “nee” zijn, want SDC pakte toch nog de laatste twee punten met als resultaat dus een 13-4 eindstand. Een klaterende overwinning dus!

Bij de dames liep het in tegenstelling tot de eerste seizoenshelft allerminst soepel vandaag. De eerste single ging direct verloren, maar in de tweede werd de stand hersteld en gooide Kaylee van der Steen ook nog eens 2x een 180-score. Ook de derde single werd gewonnen, de vierde ging weer naar de dames van SDC en de laatste single werd toch weer in RDB-voordeel beslist: 3-2 voor dus. De hele middag waren de dubbels het grote probleem voor onze dames en voor alle partijen moest hard gewerkt worden. En zo ging het niet anders in de koppels. Ook deze moesten met hard werken worden binnen gehaald. De eerste ging dan ook verloren, maar de andere drie werden toch nog met veel moeite gewonnen: 6-3. De teamronde moest aan SDC worden gelaten, maar in de laatste partij stelde Jacqueline Geel orde op zaken en gooide de wedstrijd in stijl uit met een knappe 158-finish waardoor een eindstand van 7-4 te noteren viel en onze dames dus opnieuw weten te winnen en daarmee de lijn van de eerste seizoenshelft wisten door te zetten.

De volgende ronde is alweer over twee weken, dan spelen alleen onze dames tegen DOGD uit Groningen, de heren gaan op 9 maart ook pas weer verder tegen DBMN.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *