In de zesde speelronde van de Landelijke Competitie hebben de heren van de RDB een gevoelige tik opgelopen door met 10-7 te verliezen van DOGD. De dames wonnen voor de derde keer op rij en paken met een 8-3 overwinning de koppositie in de poule.

De heren gingen nog wel voortvarend van start door na vier singles een 3-1 voorsprong te pakken en een mooie uitslag leek dan ook in de maak. Maar dat liep even anders. In de opvolgende vijf singles werd er niet meer gewonnen waardoor er tegen een 6-3 achterstand aangekeken werd. In de koppels werd de buit eerlijk verdeeld, maar nu moest alles gewonnen worden om er nog een winst uit te slepen. Daar leek het in de trio’s zeker op want onze heren kwamen terug tot 8-7. Echter, in het derde trio pakte DOGD de winst. Alleen de captainsgame kon het leed nog enigszins verzachten maar ook dat gebeurde niet waardoor er een 7-10 eindstand op het bord stond.

Bij de dames liep het in de singles minder gesmeerd dan normaal. De tweede en de vierde single gingen verloren, de andere drie werden gelukkig wel in RDB-voordeel beslist. Zou het tegen de hekkensluiter dan toch nog een spannende partij kunnen worden? Het antwoord kwam in de koppels. Het gaspedaal werd wat harder ingedrukt en alle vier de koppels werden gewonnen waardoor met een 7-2 tussenstand de winst al voor de teamronde binnen werd gehaald. Ook de teamronde werd nog gepakt en een ruime overwinning, ook om het saldo nog even flink op te krikken, was bijna een feit. In de captainsgame werden de nodige dubbels gemist en pakte DOGD het derde punt. Wederom een mooie 8-3 overwinning voor onze dames die hiermee de koppositie veroveren in de poule.

De volgende wedstrijd staat op 7 december op het programma. Dan rijdt de dames-karavaan richting Den Haag door de terugwedstrijd tegen DSWN. De heren gaan in februari pas weer verder.