RDB-heren verslaan koploper, dames pakken opnieuw winst tegen DBBR

De heren van de RDB hebben afgelopen zaterdag in de Landelijke Competitie hun tweede zege van het seizoen geboekt. En wat voor één: de koploper DBBR werd met 11-6 verslagen. Ook de dames boekten opnieuw een overwinning, deze keer 9-2, en dat was de zesde op rij van dit seizoen.

Dat het bij de heren elke keer net niet de goede kant op viel dit seizoen weerhoudt onze mannen er niet van voor elk punt te strijden. En deze zaterdag kwam dat eindelijk goed uit de verf in een geweldige partij. De singles bleven dicht bij elkaar en na de negende single stond er een 5-4 voorsprong op het bord. Het zou de voorbode zijn van een spannende, enerverende wedstrijd waarin het eindelijk eens de goede kant op viel. Drie van de vier koppels werden gewonnen en ook in de trio’s stonden onze mannen er slechts één af. En daarmee was de winst al binnen. En ook de laatste partij viel in RDB-voordeel waardoor er een 11-6 eindstand te noteren viel tegen de nummer één in de stand. En met nog vier wedstrijden te gaan zijn de kansen op de play-offs zeker nog niet uit zicht en hebben ze de laatste plaats in de poule verlaten.

Bij de dames begon het deze keer stroef, na twee singles viel er al een 2-0 achterstand te noteren. Maar zoals wel vaker ging er een tandje bij en werden de volgende drie gewonnen waardoor de achterstand werd omgezet in een voorsprong. En die werd vervolgens niet meer weggegeven, sterker nog: onze dames gaven geen enkel punt meer toe op DBBR waardoor er toch nog een ruime 9-2 overwinning op het bord kwam. En daarmee boekten ze de zesde overwinning op rij waarmee de koppositie nog steviger in handen is.

De heren spelen op 16 maart hun volgende wedstrijd, uit in Groningen tegen DOGD, de dames spelen een week eerder, thuis tegen de dames van de FDB uit Friesland.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *