RDB-heren winnen van DBMN, dames lijden nipte nederlaag

Speelronde 10 in de Landelijke Competitie was er één om van te smullen. Als DBMN op bezoek komt belooft het bijna altijd een spannende strijd te worden aan beide kanten, en dat was deze zaterdag niet anders.

Bij de heren leek het lange tijd gelijk op te gaan, zeker in de singles waarin de teams dicht bij elkaar bleven en er een 5-4 tussenstand te noteren viel. En dat de koppels een sterk punt van onze heren zijn, dat bleek ook nu weer. De voorsprong werd behouden en zelfs uitgebreid tot een 8-5 tussenstand. Slechts één punt was nog nodig om de overwinning bij te kunnen schrijven en dat punt werd in de trio’s behaald en zelfs uitgebreid tot de 10. DBMN kon ook nog twee punten mee naar huis nemen, waarmee de eindstand op 10-7 werd gezet. Een mooie overwinning en de play-offs zijn nog altijd haalbaar.

Bij de dames ging het wat minder soepel deze zaterdag. In de singles waren en aantal zeer spannende wedstrijden te zien, een aantal moest zelfs beslist worden in een 5e leg, maar 4 van de 5 singles vielen de DBMN-kant op: 1-4. Maar dat onze dames zich niet zomaar gewonnen geven bleek ook nu maar weer. Drie van de vier koppels werden gewonnen waardoor de tussenstand er met 4-5 al wat draaglijker uit zag. Een overwinning lag op de loer. Zou de Houdini-act dan weer gaan lukken? In de teamronde leek het daar zeker op want die werd in een bloedstollende wedstrijd gewonnen: 5-5. Dan moest de captainsgame maar beslissing brengen. Aan Djamilla de schone taak het punt binnen te halen. Maar ondanks haar goede spel moest het laatste punt toch aan DBMN worden gelaten. Een 6-5 nederlaag dus, net als in de thuiswedstrijd eerder dit seizoen. In de stand staan onze dames nog altijd op de tweede plaats, met nog drie wedstrijden te gaan een prima uitgangspunt voor de play-offs.

Over 4 weken, op zaterdag 14 maart, staat de uitwedstrijd tegen DVO op het programma.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *