Onze RDB-jeugd heeft afgelopen zondag, 21 februarii, één van hun beste rankingtoernooien ooit gespeeld. Maarliefst 3 RDB leden speelden de halve finale !

Met 71 junioren was het toernooi weer matig bezet en nadat in de eerste ronde al een paar “grootheden” van het bord gingen lag de weg voor Gilbert vd Meijden wagenwijd open om net als vorig toernooi naar de finale door te stoten. Dat hij daarin begeleiding kreeg van Djordy Veenhof en Mike Nissen was verrassend te noemen omdat beide spelers tot dan toe nog geen grote prestaties in het circuit geleverd hadden. Maar vooral Djordy speelde op een wijze zoals men graag ziet. Hij heeft het plezier in darten weer helemaal terug en met de kwaliteiten die hij heeft en het geloof in zichzelf liep als een trein met goede scores en snelle finishes. Vooral in de kwartfinale tegen Mike Zuidwijk overtrof hij zichzelf. Mike Nissen, teruggekeerd van de VDO naar de RDB, had het in een paar partijen wel moeilijk maar als zijn tegenstander de dubbels niet gooit dan was Mike graag aanwezig om die cadeuatjes uit te pakken.

In de halve finales speelde Djordy tegen Gilbert en Mike tegen Jimmy van Schie. Helaas was de pap op bij Mike en verloor hij kansloos met 0-3. Djordy pakte brutaal de 1e leg van Gilbert maar moest daarna toestaan dat Gilbert 3 legs op rij pakte en daarmee de finale bereikte.

In die finale liet Gilbert Jimmy volstrekt kansloos. 1 leg stond Gilbert af maar met een mooie 12 darter en 121 finish (20-T17 en dubbele Bull) pakte hij na de 2e plaats in Amsterdam dit keer wel de titel en doet goede zaken in het klassement.

Bij de meisjes wist Gaby Jane Ebbers net zoals in Amsterdam de poule te winnen maar in de volgende ronde geen overwinning te pakken.

Levy Frauenfelder pakte wel de zege in zijn poule waar Lars in zijn poule 1 leg te kort kwam om door te gaan. In de kwartfinale tegen de latere finalist Marco Aerts kon Levy een 2-0 voorsprong helaas niet vasthouden en kwam het tot een 5e leg. Daarin miste Marco veel wedstrijddarts maar Levy kon daar helaas niet van profiteren. Maar onze beide aspirantjes Levy en Lars pakken hun kans op een podiumplaats nog wel dit seizoen want ze zijn van gelijk niveau als de andere toppertjes bij de aspiranten.

Volgend toernooi is op 7 maart in Nijkerk.

Tekst: Gerard Hendriks