RDB jeugd wederom succesvol – Kristie Struker wint Open NW Nederland

Kristie Struker heeft tijdens de Open Noord West Nederland in Amsterdam het toernooi bij de meisjes op haar naam geschreven. Na een mindere periode vorig seizoen is het haar dan nu toch gelukt. Enkele seizoenen geleden behoorde ze tot de top bij de meisjes waarin ze regelmatig de finale behaalde maar niet wist te winnen. Het vorige toernooi in Enschede wist ze tot in de kwartfinale te komen alwaar ze door een dwaling van de organisatie met 2-3 verloor van Laura Schudde.
In Amsterdam, waar ze al eens 3e was geworden, mocht ze dan eindelijk de fel begeerde beker in ontvangst nemen. Op weg naar de finale kende ze weinig problemen, gooide een 180er en bijna een 170 finish. De finale tegen Regina Diependaal begon ze uitstekend qua scores, maar de dubbels lieten haar in de steek. Daardoor kwam ze op een 0-2 achterstand. De 3e leg was voor Kristie en daarna was er voor Regina geen houden aan. Waar Kristie eerst liep te prutsen op de dubbels had ze er de volgende drie legs weinig moeite mee. Nadat ze de beslissende dubbel gegooid had was haar eerste reactie: “heb ik nu echt gewonnen ?”. Ja Kristie, echt waar !!
Met deze toernooiwinst stijgt ze flink op de ranking en samen met Gaby-Jane Ebbers hebben we nu 2 meisjes binnen de top 10.

Bij de junioren was het wederom Wesley van de Hurk die van zich liet spreken. Op de typische Wesley manier – koel en uiterlijk onbewogen, knokkend bij een achterstand – wist hij zich tot in de halve finale te darten. Daarin kwam hij wederom Maarten Pape tegen die hem in het vorige toernooi in Enschede bij de laatste 16 weinig kans gaf en met 11 en 12 darters een 0-3 nederlaag bezorgde. Wesley had duidelijk geleerd van de vorige confrontatie en wist er een beslissende 5e leg uit te slepen. Daarin was Wesley duidelijk de betere maar wist de ruime voorsprong in punten niet met een finish te bekronen. 7 wedstrijddarts zijn voorbij gegaan en daar maakte Maarten dankbaar gebruik van.
Maar wederom een beker voor Wesley en een nette 3e plaats. Op de ranking stond hij op de 4e plaats en zal wederom stijgen. De actuele stand is helaas nog niet bijgewerkt.
Verder wist alleen Hermie van Orsouw tot de finalesheet (laatste 32) door te dringen maar hij verloor van Herman Goedhart. De andere jongens wist hier en daar ook wat punten te pakken zodat sommigen ook van de hatelijke 0 punten af zijn.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *