RDB-kampioenen 2007-2008

Op zondag 15 juni werden de divisiekampioenschappen en de nacompetitiewedstrijden gespeeld. Dit jaar is er voor het eerst gekozen voor een nieuwe opzet. Een grote locatie waar alle teams samen kwamen om te strijden voor de te behalen titels. Achteraf bleek deze opzet door veel spelers gewaardeerd te worden. Het grote aantal spelers en toeschouwers zorgde voor een goede sfeer, veel bier, soms blijdschap en soms teleurstelling.


Sportiviteit en strijd gaan bij de RDB goed samen.

Voor het kampioenschap van de vierde divisie kwamen de volgende poulewinnaars in actie:
The Dartmates, Koetshuis-Reek 3, ’t Haspeltje, Team Kroymans-Nijmegen, Red Devils, Helemaal Niks en ’t Veerhuys Ayen City. Er werd in alle divisies gespeeld volgens het knock-out systeem. Winnen betekent doorgaan naar de volgende ronde en verliezen betekent exit en volgend jaar beter.

1e ronde 4e divisie kampioenen

Koetshuis-Reek 3 – ‘t Veerhuys Ayen City 5-0
The Dartmates – Helemaal Niks 5-2
Team Kroymans-Nijmegen – Red devils 5-3
’t Haspeltje was vrijgeloot

Halve Finales
Koetshuis Reek 3 – The Dartmates 5-0
Team Kroymans-Nijmegen – ’t Haspeltje 4-5

De Finale
Koetshuis-Reek 3 – ’t Haspeltje 5-3


Hoofd wedstrijdleiding reikt de beker uit aan de teamcaptain van Koetshuis-Reek 3 Geert-Jan Raaymakers

In de derde divisie verschenen de acht kampioenen aan de start. Matchroom, Hugo & Jeroens Uitspraak 1, Ons Tehuis 2, Koetshuis-Reek 1, Koetshuis-Reek 2, BDT 1, DC De Klits en Haafs Transport. Net als vorig jaar waren de beide teams van ’t Koetshuis onverslaanbaar en mochten een finale onderling uitvechten.

1e ronde 3e divisie kampioenen
Matchroom – DC De Klits 4-5
Koetshuis-Reek 2 – Ons Tehuis 2 &nbsp 5-4
H&J Uitspraak 1 – Haafs Transport 5-2
BDT 1 – Koetshuis-Reek 1 &nbsp 2-5

Halve Finales
Koetshuis-Reek 2 – DC De Klits 5-1
Koetshuis-Reek 1 – H&J Uitspraak 1 &nbsp 5-0

De Finale
Koetshuis-Reek 1 – Koetshuis-Reek 2 &nbsp 5-0


Koetshuis-Reek 1, het meest succesvolle team uit de derde divisie

De tweede divisie leverde vier kampioenen die de strijd met elkaar mochten aangaan. The Doggies en Novio Steigerbouw uit Nijmegen, Ons Hoekje 3 uit Ingen, en Bakker Bart B. 1 uit Beuningen.
Ons Hoekje 3 werd na een spannende finale waar de dubbel in de bierronde een hoofdrol speelde voor de tweede keer op rij algeheel kampioen. Vorig jaar in de derde divisie en dit jaar in de tweede divisie.

Halve Finales
The Doggies – Steigerbouw 5-1
Ons Hoekje 3 – Bakker Bart Beuningen 1 &nbsp 5-2

De Finale
Ons Hoekje 3 – The Doggies 5-4


Bertje van der Linden ziet toe hoe Pierre Huisman de RDB-fotograaf uitlegt dat zij voor de tweede achtereenvolgende keer algeheel kampioen zijn geworden.

In de eerste divisie volgde er een interessante ontmoeting tussen De Daltons en de Vogelpikkers. Gezien de reputatie van de spelers werd er een veldslag verwacht die op het scherpst van de snede zou worden uitgevochten. De openingswedstrijd werd een treffen tussen de nummer één en de nummer twee van de RDB-ranking. Jermaine Hardeman liet in deze confrontatie overtuigend zien dat hij met recht de RDB-rankingtitel heeft opgeeist. Deze overwinning zette de toon voor de overige wedstrijden. De Vogelpikkers klaarden de klus met de imposante cijfers 5 voor en 0 tegen.


Dennis Beeren heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een van de toonaangevende spelers van de Vogelpikkers.

In de eredivisie hoefde uiteraard niet meer gespeeld te worden. ’t Kroegje 1 uit Rheden is wederom kampioen geworden. Dit seizoen was de titel echter geen uitgemaakte zaak. Het team van De Snor uit Beuningen met o.a. Jordy Terburg en Dennis Koenen in de gelederen wist de strijd behoorlijk spannend te houden. In de allerlaatse competitiewedstrijd van het seizoen in een onderling treffen moest worden uitgemaakt wie er kampioen zou gaan worden. De mannen van Louis Vink begonnen met 1 schamel puntje voorsprong aan de wedstrijd tegen de mannen van Mari van den Berg. Winnaar van deze wedstrijd zou dus ook meteen kampioen worden. De thriller eindigde in 5-4 voor ’t Kroegje.


Ronald Brandsen, Louis Vink, Willem Derks, Herben Gerritsen en Eddy Schoeman

Dennis Koenen ontving tijdens de finaledag uit handen van Robert Bloemendaal de prijs voor de meeste 180-ers in de RDB-competitie in het seizoen 2007-2008. Naast Dennis ontvingen ook andere spelers een plaquette voor een 170-finish of een beker voor de meeste 180-ers per divisie.


Een 180 er in prikken , geen probleem voor Dennis Koenen

De Nacompetitie

In de vierde divisie zijn geen nacompetitiewedstrijden gespeeld. De nummers 2 zijn dit seizoen automatisch gepromoveerd naar de derde divisie. Na de inschrijvingen is gebleken dat er nog een aantal extra promotieplaatsen beschikbaar zijn. Hierdoor zijn ook alle nummers 3, 4 en 5 uit deze divisies gepromoveerd.

Naast de kampioenen moest op deze finaledag ook een aantal teams aan de bak voor óf lijfsbehoud óf de zo gewenste promotie. In de derde divisie kwamen de nummers 2 uit iedere poule aan de start voor een onderling gevecht. Doel van dit treffen was het bepalen van de 4 beste nummers 2.

The Longnecks – The Tac-Tics 5-1
Dooie Hoek – Amazing 1-5
No Name – GZ Emperors 2-5
Elmeran 2 – Matchroom Darts 5-2

Deze 4 winnaars uit deze ronde gingen op hun beurt de strijd aan met de degradatiekandidaten uit de tweede divisie. De nummers 10 uit de poules van de tweede divisie die voor lijfsbehoud moesten vechten: Dartshopjomi.nl, Station Oost, The Bouncers en de NEC Maniacs.

The Longnecks – Dartshopjomi.nl 5-2 (promotie)
Amazing – Station Oost 5-2 (promotie)
GZ Emperors – The Bouncers 2-5 (lijfsbehoud)
Elmeran 2 – NEC Maniacs 4-5 (lijfsbehoud)


In goede sfeer werd er fel gestreden tussen Amazing (promotie) en Station Oost Het was tevens de afscheidswedstrijd van Station Oost. Een waardige afsluiting van vele jaren RDB-competitie.


De mannen van Bart van Gemert (NEC Maniacs) vieren uitbundig het lijfsbehoud in de tweede divisie na een partij die all-the-way ging.

In de tweede divisie gingen de 4 nummers met elkaar strijden voor de 2 plekken in de promotie-degradatie strijd.

EDC Zuid-1 – Naamloos 3-5
’t Fuske – De Piek 4-5

Deze 2 winnaars bonden de strijd aan met de 2 nummer 10 uit de eerste divisie. De Piek promoveerde zonder te spelen vanwege een no-show van het team van The Saints. Dit betekent dat in het nieuwe seizoen The Saints een divisie lager gaan spelen. Naamloos vocht in een duel met Flipjes Powerrr en won overtuigend met 5-1. Promotie voor Naamloos is een feit. Flipjes Powerr handhaaft zich ondanks de nederlaag doordat er een team uit de eerste divisie zich niet opnieuw heeft ingeschreven. In het nieuwe seizoen krijgen zij een nieuwe kans om zich te bewijzen.


De Piek is gepromoveerd naar de eerste divisie


Flipjes Powerrr: Monique Post knijpt in haar handen en het heeft geholpen. Een nieuwe kans in de eerste divisie.

In de eerste divisie speelde de kampioen van divisie 1a (Royal Flush) tegen de kampioen van 1 b (El Molino). In een spannend duel ging El Molino met 5-4 door voor de promotiekansen. In de wedstrijd tegen de nummer 10 van de eredivisie (Dartfanatics) liepen de spelers van El Molino aan tegen een 5-3 nederlaag. Met deze uitslag wist het team van Dartfanatics zich te handhaven in de eredivisie.


Vreugde bij de Dartfanatics na handhaving in de eredivisie.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *