RDB LaCo-team op de goede weg!

Het RDB-team heeft de 1e overwinning van dit seizoen te pakken in de landelijke competitie.
Op zaterdag 10 februari werd DBA in Almere met 10-7 verslagen.

De vernieuwde aanpak in het RDB LaCo-team begint dit seizoen z’n vruchten af te werpen. De betere spelers van de RDB hebben zich aan het begin en lopende het seizoen gemeld voor het LaCo-team. Zoals voor iedereen geldt ook voor de allerbesten dat ze zich een plaats in het team moeten veroveren. De verbeterde structuur en duidelijkheid over het selectiebeleid, waar captain Hans van Rossum nauwlettend zorg voor draagt, heeft als gevolg dat er een hecht kwaliteitsteam aan het ontstaan is. De donkere, uitzichtloze jaren waar nederlaag op nederlaag werd gestapeld lijken voorbij.

Helaas kon de duidelijk waarneembare stijgende lijn tot speelweek 7 nog niet omgezet worden in winst. Vorige maand werd er een bijvoorbeeld een prima prestatie neergezet tegen het team van DONHN, de kampioenskandidaat. Die wedstrijd eindigde echter na een spannend verloop nog in een nipte nederlaag, 10-7. Tegen DBA was er dan de langverwachte en dikverdiende overwinning voor de RDB.

Het begin van de wedstrijd was uitstekend. Nagenoeg alle RDB-spelers konden hun single partij winnend afsluiten (Robert Jan Heijnen haalde een een klinkende 3-0 zege op Daniel Brouwer) en na deze partijen stond het dus al 7-2 voor de RDB.
Het RDB-team heeft meestal moeite met de koppelpartijen. Echter, ook hier begon het voortvarend. De 1e en de 2e werden winnend afgesloten en de overwinning zat al in de pocket voor lunch.
Na de lunch werden de overige 2 koppels gegooid en op een volle maag darten gaat de RDB-spelers duidelijk minder af. Almere kwam terug tot 7-4.
In de LaCo worden ook trio’s gegooid, een spelsoort die we in onze gewone competitie niet kennen. Met de trio’s was de tegenstand nog zwaarder en daarvan zou er maar 1 gewonnen worden.
Als laatste mocht Henk Breunese aantreden voor de captainsgame, de finalepartij. Henk gooide een uitstekende partij maar kon niet voorkomen dat het punt naar de tegenstander ging.
De eindstand die als klinkende overwinning te boek staat is 10 – 7.

Gezien de hervormingen en omzetting binnen het LaCo-team dit jaar wordt de RDB een team om rekening mee te houden in het land.
Behaalde resultaten in het verleden bieden dus geen garantie voor de toekomst voor de tegenstanders van de RDB!!!!

Heren van de LaCo, proficiat namens het bestuur van de RDB!!!!

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *