RDB LaCo teams bereiken finaledag

Zowel de RDB-dames als de RDB-heren hebben de finaledag bereikt van de Landelijke Competitie. De heren rekenden in twee spannende wedstrijden af met DBBR en DOGD, de dames versloegen achtereenvolgens DVS, DONHN en DSWN. De finaledag zal plaatsvinden op 2 juli a.s.

De dames kenden een stroeve start tegen DVS, een 3-2 achterstand moest goed gemaakt worden. Maar in de koppels, teamronde en captainsgame lieten onze dames nog maar eens zien waartoe ze in staat waren en draaiden de wedstrijd om in een 8-3 overwinning. Daarmee was de basis gelegd voor de rest van de dag. Tegen de DONHN kwamen onze dames pas echt op stoom. In de singles namen ze al een 4-1 voorsprong en de trein raasde verder in de koppels, de teamronde en de captainsgame en trokken de stand door tot liefst 9-2. Daarmee stonden er al twee overwinningen en dus was plaatsing al zeker. Alleen de wedstrijd tegen DSWN restte nog, maar die hoefde niet meer in zijn geheel worden gespeeld. Na de 5-0 voorsprong in de singles was het al duidelijk dat ook de derde wedstrijd in winst werd omgezet. Slechts een koppelpartij werd nog afgestaan maar de drie resterende werden gewonnen. En daarmee plaatsen onze dames zich opnieuw voor de finaledag waarin DBBR de tegenstander zal zijn.

De heren maakten het ongemeen spannend in de twee wedstrijden die zij moesten spelen in een poule van drie. Alleen de winnaar van de poule zou doorgaan naar de finaledag en dus zouden allebei de wedstrijden gewonnen moeten worden. In de wedstrijd tegen DBBR bleef het lang spannend, maar uiteindelijk trokken onze heren deze over de streep. In de laatste wedstrijd van de dag tegen DOGD kwamen de heren 3-0 voor maar zagen die achterstand al snel verdampen en keken na de singles tegen een achterstand aan van 5-4. Vijf punten moesten nog gehaald worden. In de koppels kwam de winst al angstvallig dichtbij, aangezien ze drie van de vier koppels wisten te winnen waardoor de achterstand een voorsprong werd: 7-6. Daarna volgden de trio’s. Twee van de drie winnen was genoeg voor de finaledag. En in drie ware thrillers van wedstrijden haalde Bryan Leijten het winnende punt binnen, waarna ook nog het laatste trio gewonnen werd. En dus plaatsen ook onze heren zich voor de finaledag, iets wat al lang niet meer gebeurd was.

En aldus reizen we op volle sterkte op 2 juli af naar Barneveld voor de finaledag.

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *