Naast de start van de SubTop League stond deze avond ook het vervolg van de Premier League op het programma. In het voor de één onbekende Wamel, voor de ander juist bekend en dicht bij huis. Tijdens het reguliere seizoen is VTC Wamel de gastheer van BDT1 (Eredivisie) en Strak(s)zat (1B), vandaar dat dit voor velen een niet heel bekende locatie is. Het biedt ruimte genoeg om hier toernooien te organiseren, dus voegden wij deze locatie graag toe aan het rondreizende circus van de Premier League.

Dan de avond. Met alle deelnemers aan de start (vorige week misten we helaas Jos en Angelino) konden we de volledige speelronden afwerken. Met de vorige speelronden nog vers in het geheugen stonden er een aantal spelers aan de ockey die zich wilden revancheren en een aantal die hun vorm wilden continueren. En het mooie aan ons spelletje is dan oprecht dat er altijd uitslagen te noteren zijn die je niet direct verwacht.

Sessie 1

Tijdens de eerste sessie namen Mari van den Berg en Marc Vleghert tegen elkaar op. Marc stond voorafgaand aan deze wedstrijd bovenaan en wil maar wat graag die plek behouden. Mari staat de laatste weken sowieso niet onverdienstelijk te gooien en biedt dan ook goed partij. Marc is echter scorend net wat sterker en de dubbels verlopen beter: 7-3. Op bord 2 probeerde Rick Hessing zijn eerste punten in de stand te verdienen. Hij kreeg echter een pittige tegenstander in Levy Frauenfelder. In de Premier League bestaan uiteraard ook geen makkelijke partijen en ook deze was van beide zeker competitief. Levy behaalt met 7-3 wel zijn derde overwinning binnen en blijft op koers voor een plek bij de Top 4. Voor Rick is het bemoedigend dat zijn spel een stijgende lijn vertoond en is het een kwestie van tijd voordat ook hij zijn eerste punten binnenhaalt. Voor Nick Hijmans begon de competitie vorige week enigszins ‘vreemd’, door de afwezigheid van Angelino bleef hij steken op slechts 1 wedstrijd. Vanavond mocht hij beginnen tegen Sander Voz, die al live vloggend onderweg ging naar deze avond. En dat Nick in goede vorm steekt bewijst hij al langere tijd met aansprekende uitslagen in de reguliere competitie en afgelopen maandag schreef hij in een bomvol Sportcafé de Vrijboom de verliezersronde op zijn naam. Terug naar de wedstrijd. Die was van hoog niveau, beide heren lieten bij vlagen legs voorbijkomen waar niet meer dan 6 beurten nodig waren om aan een nieuwe te gaan starten. Sander was echter de gelukkige in de partij door net was zorgvuldiger met zijn kansen op de dubbels om te gaan en schreef met een 7-3 overwinning weer 2 punten bij. De laatste partij was op voorhand niet te voorspellen, althans zeker niet deze uitslag. Waar Dylan Kappel vorige week zijn rug rechtte en na een 7-0 verlies en 6-0 achterstand liet zijn toch iets terug te kunnen doen, schoot hij tijdens Night 2 uit de startblokken. Volgens zijn tegenstander Angelino Kranenburg lag zijn gemiddelde in deze partij ‘ruim boven de 90’, om zo met een eclatante 7-1 overwinning Angelino een vervelend debuut in de Premier League te bezorgen. Chapeau voor Dylan dat hij na een valse start, deze avond een dergelijke prestatie levert.

 

Sessie 2

Na een korte pauze startte de tweede serie wedstrijden met Tonny Veenhof tegen Nick. Tonny nam de volle buit mee uit Driel, maar kon deze wedstrijd zijn goede vorm (je kunt geen toernooiverslag meer lezen of Tonny wint het toernooi of haalt de finale :-)) niet direct vinden. Nick profiteert dankbaar en laat met zeer goed spel weinig heel van de ongeslagen status van Tonny in de Premier League: 1-7. op het bord ernaast maakte Jos Wenders zijn debuut in de Premier League. Hij mocht het spits afbijten tegen Ricardo Lieftink, die tijdens de vorige speelronde aantoonde dat hij zeker een outsider is om de Top 4 te halen. Het was een spannende partij waarbij Jos het verschil maakte op de dubbels: 7-3. Dylan mocht ook in deze sessie aantreden en deed dit tegen Arno Looijen. Arno had op zijn beurt een heel goede wedstrijd tijdens Night 1 gespeeld maar verloor daarin ongelukkig van Sander. Hij stond dus nog met lege handen aan het begin van zijn tweede wedstrijd, maar je voelde dat dit niet lang het geval zou zijn. Hij trof echter Dylan, die uiteraard vol vertrouwen aan de wedstrijd begon. En spannend was deze wedstrijd zeker! Het ging alle kanten op en een eerste gelijkspel hing in de lucht. Maar… dubbels. Die bepalen de uitslag en niet alleen het scorende vermogen. En waar Arno ongelukkig de laatste leg verloor in de vorige speelronde, was hij nu de gelukkige: 7-5. De sessie werd afgesloten met twee heren uit de Top 4 voorafgaand aan deze avond; Marc en Levy. En Marc kent ook wel eens zo’n wedstrijd waarin het niet zijn kant op valt. Is wel een probleem als je tegenstander Levy heet. Want die heeft in zijn missie naar Q school weinig genade en bezorgt Marc een redelijke kater met de eerste en enige whitewash van de avond: 0-7!

Sessie 3

In de laatste sessie van de avond nam Ricardo een 4-0 voorsprong tegen Mari, die zich knap terugvocht in de partij. Op 6-4 was Ricardo echter koelbloediger dan Mari en trok de wedstrijd naar zich toe met een 7-4 overwinning en schrijft opnieuw 2 punten bij in deze competitie. Waar Angelino in zijn eerste wedstrijd Dylan een sterke wedstrijd zag gooien kreeg hij daarna de eer om een getergde Tonny op een tweede nederlaag van de avond te trakteren. Het kwam echter niet zo ver en met verscheidene 100+ finishes won Tonny deze wedstrijd met een duidelijk verschil: 7-2. Rick en Arno maakten het helaas minder spannend en zodoende blijft Rick op zoek naar de eerste punten in deze competitie: 7-2 voor Arno. Het vuurwerk in deze sessie kwam van het bord waar teamgenoten Jos en Sander het tegen elkaar opnamen. Beide heren hadden hun eerste wedstrijd deze avond al gewonnen en konden dus met het nodige zelfvertrouwen aantreden. Na een gelijk opgaande opening van de partij kwam het helaas voor Sander niet tot een 12e leg, waar Sander vergeet 5-6 te maken is het Jos die toeslaat en met 7-4 zijn ongeslagen status in de competitie behoudt en een zeer geslaagd debuut kent.

Het was opnieuw een avond vol met darts op ongekend niveau. Volgende week gaat de Premier League verder en reizen we af naar Nijmegen waar we de degens gaan kruisen in Café Piet Huisman. Dit zullen we doen zonder Tonny, die helaas afwezig is i.v.m. competitieverplichtingen.

Stand na Night 2

Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Legs won Legs lost Legsaldo
1. Levy Frauenfelder 4 4 0 0 8 28 10 18
2. Tonny Veenhof 4 3 0 1 6 22 13 9
3. Marc Vleghert 4 3 0 1 6 21 13 8
4. Jos Wenders 2 2 0 0 4 14 7 7
5. Arno Looijen 3 2 0 1 4 18 14 4
6. Sander Voz 4 2 0 2 4 23 21 2
7. Ricardo Lieftink 4 2 0 2 4 21 20 1
8. Nick Hijmans 3 1 0 2 2 12 15 -3
9. Dylan Kappel 4 1 0 3 2 15 22 -7
10. Mari van den Berg 4 1 0 3 2 14 24 -10
11. Angelino Kranenburg 2 0 0 2 0 3 14 -11
12. Rick Hessing 4 0 0 4 0 10 28 -18

Bijzondere resultaten:

180-ers 100+ Finishes
Tonny Veenhof 4 102, 105
Ricardo Lieftink 2 102, 108, 152
Arno Looijen 4 111
Jos Wenders 3 108, 121
Dylan Kappel 2 105
Marc Vleghert 2 115
Levy Frauenfelder 8 100, 122
Nick Hijmans 3 104, 120
Mari van den Berg 2
Rick Hessing 2 100
Sander Voz 2 106, 106, 124
Angelino Kranenburg 1

Night 3

Locatie: Café Piet Huisman, Nijmegen

Locatie open: 19:00 uur

Start sessie 1: 20:00 uur